Laura Marling annonserar nytt album

av | apr 6, 2020 | Artiklar, Läsvärt, Ny musik, Nyheter

Laura Marling tidigarelägger releasen av sitt sjunde album och bjuder på ett första smakprov på låten Held Down.

Samtidigt som många artister väljer att flytta fram sina releaser på grund av den rådande pandemin, väljer andra att dela med sig av sin musik tidigare. Den brittiska singer-songwritern Laura Marling är en av dem och det var från början tänkt att hon skulle släppa sitt sjunde album i slutet på sommaren. Men istället väljer hon nu att släppa det redan nu på fredag.

Albumet kommer gå under titeln Song For Our Daughter och beskrivs som ett resultat av en ny början. Under de senaste åren berättar hon att hon distanserat sig från idén att vara Laura Marling och istället ägnat sig åt sitt sidoprojekt LUMP och tagit en magisterexamen i psykoanalys.

– Det är konstigt att se fasaden i våra dagliga liv lösas upp och lämna endast det väsentliga kvar: de vi älskar och vår oro för dem. Det här är ett album avskalat från allt som har med modernitet och ägande att göra och det är i huvudsak en del av mig som jag vill att ni ska få, berättar Laura Marling i ett uttalande om albumet.

I samband med tillkännagivandet av albumet släpptes också singeln Held Down. En vacker poppärla i sann Laura Marling-anda.

Författare:
Redaktionen

Pin It on Pinterest

Share This