La Lusid: ”Vi gillar gamla ljud och prylar”

av | Nov 8, 2018 | Framsida Startslider, Intervjuer

La Lusid har efter releasen av sitt självbetitlade debutalbum i september blivit ett av Sveriges mest omtyckta indieband. Imorgon spelar dem tillsammans med Boys på Debaser Strand i Stockholm och vi har tagit ett snack med bandet inför spelningen.

Nu har det gått lite mer än en månad sedan ni släppte erat självbetitlade debutalbum, hur känns det nu?
– Det känns jättekul! Vi diskuterade faktiskt häromdagen att vi är ett band som passar bäst för album-formatet, till skillnad från att släppa en singel och någon EP ibland. Att få ut en hel skiva blir en så tydlig manifestation av ens arbete, att kunna hålla i en fin vinyl med ett vackert omslag på och höra låtarna i en uttänkt ordning. Starkt!

Till en början släppte ni er musik mesta dels på svenska, men på albumet är majoriteten av låtarna på engelska. Hur kommer det sig?
– Vi kände att engelskan passade bättre med vårt sound och sedan blev det naturligt att texterna övergick från svenskan.

Ert sound beskrivs ofta som analogt eller organiskt, hur gör ni fånga den känslan?
– Allt är inspelat av levande varelser och vi gillar gamla ljud och prylar vilket automatiskt gör soundet organiskt och analogt. Trivia: skivomslaget är gjort av Studio Annalog. Sammanträffande?

Hur kommer det sig att er studio kallas spökhuset?
– Första gången vi var där drabbades Fabian av en ondskefull närvaro som fortfarande sitter kvar. Han skrev ett helt album själv om upplevelsen. Tyvärr kom inga låtar med på vår debutskiva. (Ping Scary Monsters & Family_Time).

Har ni en post albumfas nu eller jobbar ni redan på ny musik?
– Vi känner fortfarande av baksmällan från releasefesten men är redan igång med nytt material! Håll utkik.

”Vi fortsatt ville hedra Johans bortgångna labrador retriever Lusid”

Hur gick det förresten med namnproblemet, blev ni stämda det där bolaget för att ha hetat Lusid?
– Det blev en långdragen rättsprocess som slutade i ett pressmeddelande där vi tvingades omfamna vårt nya namn. Nu känns det som att vi aldrig hetat något annat! Hurra!

Hade ni velat byta namn till något helt annat än Lusid sådär i efterhand om ni hade haft chansen?
– Hovis var inne på ”Time Killers” och Paulina slog ett slag för ”The Beginners” men resten av oss kände att vi fortsatt ville hedra Johans bortgångna labrador retriever ”Lusid”, så det fick bli en variant på det.

På fredag hittar vi er på Debaser Strand i Stockholm, finns det någon låt på skivan som ni föredrar att framföra extra mycket i liveformat?
– Vi favoriserar inte låtar, och alla är hits! Svårt att säga, kom förbi och avgör själva!

 

Författare:
Elin Strömberg, Redakötr

Fotografi:
Zandra Wellmar

Pin It on Pinterest

Share This