Karakou: ”Att spela live är ju fortfarande det roligaste som finns”

av | dec 29, 2019 | Artiklar, Intervjuer

Karakou är ett av de banden som vi kommer hålla ett extra öga på under 2020 och i samband med våra årssammanfattningar passade vi på att ställa bandet några frågor.

Hur kommer det sig att ni började med musik?
– Karakou startade med att ett gäng polare började skolka från lektionerna och istället satt och spelade gitarr tillsammans i uppehållsrummet under vår gymnasietid. Tack vare push och propps från kompisar och lite tävlingar i radio blev vi sen ett ”riktigt” band.

Hur skulle ni vilja beskriva er musik?
– Vemod och melankoli men med en liten gnutta hopp.

Vart hittar ni er inspiration?
– Den simpla sanningen är väl att det har gått så dåligt för mig [Sebastian Järpehag] i livet så att det därför finns mycket skit att skriva om.

Vad har varit mest minnesvärt i er musikkarriär hittills?
– Jag skulle vilja säga att det jag [Aron Sörsäter] minns mest och bäst ifrån livet i musiken är när vi spelade i Göteborg i höstas, och Sebastian kastade en oöppnad 50cl öl i min panna, men sanningen är att jag inte minns så mycket ifrån den kvällen.

Vad ser ni fram emot under 2020?
– Att få släppa vår första fullängdare. Ett äkta album liksom. Så vi kan bli nominerade till grejer och så vidare. Att spela live är ju fortfarande det roligaste som finns, så både vår och höstturnén 2020 är något jag tror vi alla ser fram emot.

Författare:
Redaktionen

Pin It on Pinterest

Share This