Popmanis Erik Magnusson var en av de lyckliga som trängde sig in på Under bron för att uppleva Justice. Svett, bas och tinnitus är det enklaste sättet att sammanfatta kvällen.

Det känns rätt märkligt att Justice spelar på Under Bron precis innan deras nästa fullängdare ska släppas. Lite som att fira jul en grådaskig torsdag i oktober, fast bara du och några hundra till är välkomna. Att det dessutom är gratis gör det nästan helt orimligt. Tidigare i veckan har de spelat på klubbar i Berlin och Paris utan att släppa datumen i förväg.

Har en sett den franska electroduon förut fanns inget att bli besviken på. I knappt två timmar växlade deras set mellan slapbas-disco och stenhård electro. Kön utanför stod helt still och det finns inte en kvadratcentimeter kvar att stå på. Det busvisslas, skriks och sjungs med i lokalen som inte kan beskrivas som något annat än kokande. Det är nakna bröst i vad som känns som femtio grader, och några dansar på borden innan vakterna sliter ner dem.

Justice tog mig tillbaka till känslan jag älskade i början av mitt klubbliv. Det svettiga, euforiska tillstånd som bara uppstår när en gemensamt släpper greppet. Varför det blir så är svårt att säga. Vissa kvällar känns det bara som att alla på dansgolvet är överens om att glömma omvärlden. En lugn kväll ute kan också vara fantastisk. Men det är sällan jag får uppleva något som är såhär elektriskt.

Källa: Justice livestream

Källa: Justice livestream

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This