Brukar du också stå och trängas inne i bokhandeln under julruschen? Vet du inte vilken bok du ska köpa i julklapp? Popmanis litteraturredaktion ger här fyra tips och personliga förslag på vilka böcker de själva skulle ge någon i julklapp.


Secret daughter av Shilpi Somaya Gowda

secret daughter

Emilie Wahlström skulle vilja ge någon Secret daughter eftersom den berättar om adoption på ett sätt som sätter sig hos läsaren, om hur det är att leva med flera kulturer samtidigt. En bok som tar sig in och som en minns länge.

Den sårade divan av Karin Johannisson

den sårade divan3

Caroline Bergström skulle vilja ge någon Den sårade divan av Karin Johannisson, en hyllad och Augustprisnominerad bok från i år som tar upp det viktiga ämnet psykisk sjukdom.


The Reluctant Fundamentalist av Moshin Hamid

the reluctant fundamentalist

Julie Blomberg tipsar om The Reluctant Fundamentalist av Moshin Hamid, då den är speciellt aktuell nu när terrorism är ett sådant omtalat ämne.


Mara and Dann av Doris Lessing

doris lessing

Maria Trejling tipsar om att hon skulle ge Doris Lessings Mara and Dann från 1999 i julklapp. Lika aktuell idag i och med dagens klimatförändringar och flyktingkrisen.


I arbetets utkanter av Tomas Tranströmer

I arbetets utkanter av Tomas Tranströmer

I arbetets utkanter av Tomas Tranströmer

Att få kliva in i Transtsrömerskrivandets rymd – i ett mentalt ordskafferi. Tomas Tranströmer är en av Lilja Hejdenbergs favoritpoeter och därför skulle hon vilja ge någon Tranströmers I arbetets utkanter från i år.

Pin It on Pinterest

Share This