Tidigare i år meddelade Johan Lindeberg att han lämnar märket BLK DNM. Nu står det klart att han väljer att återvända till sitt självbetitlade märke J. Lindeberg.

Foto: J. Lindeberg

Foto: J. Lindeberg

År 1996 grundade Johan Lindeberg märket J. Lindeberg som idag är en av Sveriges främsta modeexporter. Efter en rad olika konflikter inom företaget beslutade Johan Lindeberg sig för att lämna märket år 2007. Istället grundade han märket BLK DNM där han varit kreativ ledare fram till i maj i år då han aviserade sin avgång med hänvisning till att han skulle fokusera på film och fotografi.

Men nu står det klart att Johan Lindeberg kommer att återvända till J. Lindeberg. Han kommer träda in i rollen som creative consultant. Enligt Johan Lindeberg själv är det Stefan Engström, delägare och vd för märket, som tagit initiativ till Lindebergs återkomst.

Jag har sett företaget växa och utvecklas de senaste åren och var väldigt tacksam över att Stefan Engström tog initiativet till min återkomst. Självklart var beslutet att återuppta en gammal relation inte lätt, men ju mer vi pratade desto mer rätt kändes det. Min dotter Blue sa till och med det till mig i somras när vi passerade huvudkontoret och den stora skylten med mitt namn på; ”jag tycker du ska göra det”. Nu har tiden blivit mogen att lägga ihop våra individuella erfarenheter för att ta J.Lindeberg till nästa fas som en stark internationell röst, säger Johan Lindeberg i ett uttalande.

Johan Lindeberg börjar arbeta med märket i januari och kommer göra det från New York.

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This