Jess Williamson gästas av Hand Habits på ny låt

av | jul 2, 2020 | Artiklar, Ny musik, Nyheter

Jess Williamson får sällskap av Meg Duffy från Hand Habits på låten Pictures Of Flowers.

Den Texasfödda singer-songwritern Jess Williamson är numera baserad i Los Angeles och i maj delade hon med sig av sitt fjärde album Sorceress. Ett album som hyllades för sin målande lyrik och vackra vokaler.

Nu följer Jess Williamson upp skivan med en ny låt under titeln Pictures Of Flowers där hon gästas av Meg Duffy från Hand Habits.

Pictures Of Flowers är en låt som talar till den rädsla och osäkerhet jag kände under de första dagarna av karantänen, såväl som tydligheten och justeringarna i prioriteringar som jag upplevt under de senaste månaderna. Jag känner mig som en annan person i dag än i januari. Först tvingades jag avbryta turnén till albumet och jag började fundera på hur jag skulle gå vidare med min karriär. Vad skulle vara poängen med det hela? Min musikaliska ambition började kännas ihålig inför en global pandemi. Jag tillbringade de flesta dagarna ensam och gick på långa promenader runt i mitt lugna område. Sedan när polisen mördade George Floyd, fylldes dessa tomma gator av demonstranter. Denna uppror har varit på väg länge.

Låten är inte kopplad till albumet, utan skrevs av Jess Williamson under de tidiga dagarna av karantän. Alla intäkter från singeln på Bandcamp går till Harriet’s Apothecary som ägnar sig åt att hjälpa marginaliserade människor.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This