Jelassi släpper singel om vänskap

av | jun 26, 2020 | Artiklar, Läsvärt, Ny musik, Nyheter

Efter ett framgångsrikt första år som artist är Jelassi nu tillbaka med en ny singel. På STS rappar hon om betydelsen av vänskap i svåra tider.

Jelassi slog igenom stort förra året med sin debutsingel Keff Båt där hon rappade träffsäkert om svårigheter hon överkommit i sin uppväxt. Hon fortsatte på det vinnande konceptet när hon i höstas släppte sin debut-EP Port 43 som även den präglades av ärligt och personligt historieberättande.

När Jelassi nu är tillbaka med singeln STS, som är hennes första släpp för i år, är det i optimismens tecken. Hon berättar i ett pressmeddelande att hon skrev låten under början av pandemin och att texten därför handlar om vikten av vänskap och relationer. Soundet är dansvänligt och helt klart lägligt såhär i början av sommaren.

STS står för ”Sida till Sida”. Jag ville ge folk någonting att röra sig till i sommar. Något att resa sig upp och dansa till. Det är viktigt att röra på sig, särskilt som världen är just nu. Man mår bra av det! Låten handlar också om att hålla sina vänner extra nära, de som förstår dig och dom som hör dig, ha dom sida till sida. Jag skrev den här låten när corona precis hade drabbat Sverige som hårdast. Alla höll sig bara hemma och ingen gick ut. Jag blir rastlös väldigt enkelt och när vi gjorde låten längtade jag till när vi alla skulle kunna hänga igen och ha kul tillsammans. Jag längtar fortfarande! Hoppas det är över snart!

Författare:
Linn Anglerfjord, Skribent

Fotograf:
Diana Halefom

Pin It on Pinterest

Share This