Intervjuer

av | Dec 5, 2016

Guggi Data: ”Det blir en dopad verklighet”

Vi känner igen honom från Westkust och Makthaverskan. Gustav Andersson har under åren etablerat sig på den svenska indierockscenen både som musiker och producent, bland annat för Agent Blå. Kritikerna var euforiska när Gustav, med soloprojektet Guggi Data, släppte
debutlåten Baby tidigare i år.

läs mer

Timo Räisänen: “Jag tror på människan”

Med Tro, hopp, stöld gör Timo Räisänen för första gången ett album med eget material på svenska. Popmani frågade popveteranen om språkbytet, den kommande turnén och hans blandade känslor inför folk som engagerar sig politiskt.

läs mer

sweeep: ”Vad som helst kan vara ett instrument”

Trots ett distanssamarbete som rör sig över landsgränser lyckas sweeep och IR1S skapa beundransvärd musik. Vi har intervjuat duon om deras kulturella influencer, singeln Fault finder och självklart deras distanserande skapandeprocess.

läs mer

The National: ”Tiderna har helt förändrats”

The National är hyperaktuella med det nya albumet Sleep Well Beast. Inspelat i bandets egenbyggda studio har bandet tagit en ny infallsvinkel på albumkonceptet. Popmani passade på att ta ett kort snack med Aaron Dessner och Bryan Devendorf om processen bakom skivan.

läs mer

Ji Nilsson: ”Alla som vågar ta ställning och visa vilka de är, boostar andra att göra samma sak”

Alltsedan Soundcloud-premiären 2013 av vad som snabbt skulle komma att bli en lång rad träffsäkra låtar, har musikvärlden haft ögonen på producenten och artisten Josefina Ji Nilsson. En förebild tillika mångsysslare som inte bara lyckats skapa sin egen oas mittemellan r’n’b, böljande pop och disco, utan också tagit en tydlig ställning för sina värderingar. Den 25 augusti släpper hon nu sitt efterlängtade debutalbum Scandinavian Pain.

läs mer

Klicka här & skriv till oss!

Pin It on Pinterest

Share This