Intervjuer

av | dec 5, 2016

MANX: ”Musik som skapas på en dator kan bli rätt steril”

Maria Nyström har lämnat The Naima Train bakom sig och släpper nu sin första EP under projektet MANX via VÅRØ. Vi passade på att ställa några frågor till Maria inför releasen om hennes sätt att arbeta med samlingar och det tydliga temat på EP:n som är kopplat till havet.

läs mer

Riga Tiger: ”Sjung något om chips så löser sig allt”

Med sin egensinniga och lättillgängliga realismpop har Riga Tiger tagit sig in i många svenska indiehjärtan. Inför deras andra album har Erik Magnusson träffat Anton Graffman Larsson för att prata om realism, att lämna bandet i Göteborg och tiden som koncept på albumet.

läs mer

Jay Som: “Det gav mig en sorts frihet”

Albumaktuella Jay Som har blivit en röst att räkna med på den internationella indiescenen. I en intervju med Popmani berättar Melina Duterte om sin nya skiva Anok Ko, hur hon hittar inspiration och varför hon funderar på att sluta turnera.

läs mer

Divison 7: ”Det tidigare lite spretiga gitarrbandet har blivit en väloljad indiemaskin”

Divison 7 släppte i fredags sin andra EP Från botten upp till toppen och ner. Ett band som agerat i tystnad, skyndat långsamt och som nu sakta men säkert börjar göra sig ett namn alltmer. Strax innan släppet fick jag en pratstund med tre av bandets grundare. Under samtalet fick jag bland annat ta del av medlemmarnas gemensamma musikaliska referensramar, deras oväntat klädsamma hybris och den märkliga historien bakom namnet Division 7.

läs mer

RO-E: ”I slutändan handlar allt om att dela erfarenheter med fina personer”

Bakom artistnamnet RO-E står Marta Reguera från Bilbao, Spanien, aktuell med singeln ​Man Fatale ​och tillhörande musikvideo som släpptes i våras. Efter sina universitetsstudier i Spanien flyttade hon till Sverige för att börja hålla på med musik. Marta berättar om att skriva musik utifrån känslor som känns sanna, ruset av att sjunga live, det kommande albumet Allures​, och att musikskapande i slutändan handlar om erfarenheter och möten med fina personer.

läs mer

Klicka här & skriv till oss!

Pin It on Pinterest

Share This