Intervjuer

av | Dec 5, 2016

Iron & Wine: ”Det känns som att en konsert består av tjugo små pjäser”

Bakom artistnamnet Iron & Wine döljer sig artisten Sam Beam som sedan hans debutalbum The Creek Drank the Cradle har blivit närmast en ikon inom sin genre. Han turnerat just nu runt i Europa och ikväll spelar han på Nalen i Stockholm. Vi passade bland annat på att prata med honom om hans senaste album och varför samarbeten med andra artister har blivit viktigt för honom.

läs mer

HOLY: Att göra musik kan vara både det bästa som finns och det värsta som finns

Hannes Ferm står bakom artistnamnet HOLY som rör sig i gränslandet mellan modern musik, 70-talsrock och klassisk musik. I detta gränsland skapar han en unik ljudbild som spridit sig både på hemmaplan och utomlands. Den 26 januari släpps HOLY:s album All These Worlds Are Yours som enligt honom själv är långt ifrån den musik som vi fick bekanta oss med på debutplattan. För Popmani berättar Hannes Ferm om rädslan över att bli fast i musikaliska hjulspår och varför perfektion bara är en illusion.

läs mer

Mansionair: “Vi känner oss ofta isolerade”

De är nominerade för en Grammy i kategorin Best Dance Recording med låten Line Of Sight tillsammans med Odesza och WYNNE och är just nu ute på sin första egna världsomspännande turné. Vi har pratat med Alexander om senaste singeln Astronaut (Something About Your Love) och livet på turné.

läs mer

Wolf Alice: ”En måste inte hålla sig till musikens olika ramverk”

Bandet Wolf Alice växlar friskt mellan olika musikstilar, och har beskrivits som ett kärleksbarn till folk och grunge. Den brittiska kvartetten bildades 2010 och sedan dess har de hunnit ge ut två EP:n, två album, och blivit nominerade till en Grammy för bästa framträdande i genren rock (2016). Popmani ställde några frågor till bandets sångerska Ellie Rowsell.

läs mer

GRANT: ”Mina ord är min makt och musiken är min frihet”

Den 13 oktober släppte GRANT sin debutsingel Waterline och hon är just nu inne i slutskedet av färdigställandet av sitt debutalbum. Trots det hektiska schemat fick Popmani tid att prata med GRANT om hur en kan använda musik som ett verktyg för att kunna uttrycka sig och vad vi kan förvänta oss av debutalbumet.

läs mer

PINS: ”Sluta prata om mig som om jag vore från rymden”

Faith, Anna, Lois, Sophie, Kyoko utgör det brittiska bandet PINS. Under december åker de ut på turné i Storbritannien och nyligen släpptes EP:n Bad Thing. Popmani har pratat med Faith om var de finner sin inspiration och vi tar reda på vad de gör ifall de är oense i bandet.

läs mer

FRIGS: ”Vi influeras av det unika”

FRIGS har med sångerskans Bria Salmenas röst och blandningen mellan känslofull grunge och post-punk nått framgångar både i hemlandet USA och i England. Ikväll spelar de på Debaser i Stockholm som förband till Wolf Parade och Popmani har bland annat pratat med bandet om influenserna som ligger till grund för deras musik.

läs mer

Klicka här & skriv till oss!

Pin It on Pinterest

Share This