Intervjuer

av | Dec 5, 2016

ishi vu: “Jag är lite idealistisk när det kommer till musiken“

För inte så länge sedan släppte ishi vu sin EP Drömhus via Studio Barnhus och nog är det många som har låtit sig uppslukas av ishi vus verk oavsett om de har hörts på klubbdansgolv, i gryningsskogar eller i hörlurarna på bussen. Läs om vad Drömhus egentligen innebär, om en magisk kväll i London och om storslagna sommarplaner.

läs mer

Marlene: ”Jag ville inte släppa ett debutalbum”

Hur kommer det sig att en väljer att göra en åttaspårig EP istället för ett album och vad är egentligen bäst med att vara käftsmällsförälskad? Vi har intervjuat Marlene som nyligen släppte EP:n Sweet om kreativtet, drömsamarbetet med Ji Nilsson och anledningen till att just EP:n blev en EP.

läs mer

Vita Bergen: ”Vi vill låta melodierna tala”

Vad händer när en ska skapa en uppföljare till ett debutalbum som fått såväl lyssnare som recensenter att bli frälsta? Vi har träffat William Hellström från Vita Bergen för att prata om uppföljaren Retriever, om ett lockande L.A och om att landa i det egna uttrycket.

läs mer

Hortlax Cobra: ”Det viktigaste för mig har alltid varit att leta rätt på de mest nervkittlande ljuden”

Hela världen vet vem han är när han står på scen tillsammans med Peter och Björn. Nu har John Eriksson fått upp farten ordentligt under smeknamnet Hortlax Cobra med sin senaste soloskiva Lightworks. Där hittar vi även några av Sveriges mest aktuella kvinnliga röster. I en intervju försökte vi gräva i vad som skiljer soloprojektet från livet med Peter Bjorn and John.

läs mer

Shitbaby Mammals: ”Gnistorna bara flög mellan oss”

Shitbaby Mammals är det svängigaste som Östergötland har bjudit oss på länge och nu är de aktuella med ett nytt samarbete tillsammans med skivbolaget Nixon Men. Vi tog ett snack med duon om deras debutalbum Love. Live. Lambada och inspirationen bakom det.

läs mer

Paul Rey: ”Jag känner mig som mest naturlig och trygg i det jag gör nu”

På bara några år har Paul Rey hunnit släppa flera uppmärksammade singlar och en EP, blivit signad av skivbolag både i Sverige och USA, samarbetat med Snoop Dogg och fått legendaren Quincy Jones som mentor. I ett samtal med Popmani berättar Pauli Jokela, som han egentligen heter, om den omvälvande utvecklingen och nya singeln All Falls Down.

läs mer

Ansiktet: ”Stjärnorna stod rätt när vi skrev den”

I fredags släpptes Ansiktes nya album Tusen Nålar och de gjorde ett besök i Göteborg för att spela på ett fullsatt Yaki-Da. Första singeln En Annan Väg Hem har kommit till att bli en av de där låtarna man ständigt nynnar på i huvudet och jag såg väldigt mycket fram emot kvällen.

läs mer

Iiris Viljanen: ”Jag gräver någonstans väldigt djupt inne i mig själv”

När Iiris Viljanen debuterade som soloartist 2015 med singeln Årstavikens strand väcktes en nyfikenhet och förhoppning om ett kommande album. Förväntningarna infriades med råge när hon året därpå först släppte solopianoskivan Kiss Me, Stupid & 7 More Solo Piano Pieces och senare även Mercedes, ett av de mest kritikerrosade svenska albumen 2016. Dessa båda album stod i centrum när Iiris Viljanen nyligen besökte Malmö och vi tog tillfället i akt att prata med henne om musiken och skapandet.

läs mer

Pin It on Pinterest

Share This