Intervjuer

av | dec 5, 2016

Riga Tiger: ”Sjung något om chips så löser sig allt”

Med sin egensinniga och lättillgängliga realismpop har Riga Tiger tagit sig in i många svenska indiehjärtan. Inför deras andra album har Erik Magnusson träffat Anton Graffman Larsson för att prata om realism, att lämna bandet i Göteborg och tiden som koncept på albumet.

läs mer

Jay Som: “Det gav mig en sorts frihet”

Albumaktuella Jay Som har blivit en röst att räkna med på den internationella indiescenen. I en intervju med Popmani berättar Melina Duterte om sin nya skiva Anok Ko, hur hon hittar inspiration och varför hon funderar på att sluta turnera.

läs mer

Divison 7: ”Det tidigare lite spretiga gitarrbandet har blivit en väloljad indiemaskin”

Divison 7 släppte i fredags sin andra EP Från botten upp till toppen och ner. Ett band som agerat i tystnad, skyndat långsamt och som nu sakta men säkert börjar göra sig ett namn alltmer. Strax innan släppet fick jag en pratstund med tre av bandets grundare. Under samtalet fick jag bland annat ta del av medlemmarnas gemensamma musikaliska referensramar, deras oväntat klädsamma hybris och den märkliga historien bakom namnet Division 7.

läs mer

RO-E: ”I slutändan handlar allt om att dela erfarenheter med fina personer”

Bakom artistnamnet RO-E står Marta Reguera från Bilbao, Spanien, aktuell med singeln ​Man Fatale ​och tillhörande musikvideo som släpptes i våras. Efter sina universitetsstudier i Spanien flyttade hon till Sverige för att börja hålla på med musik. Marta berättar om att skriva musik utifrån känslor som känns sanna, ruset av att sjunga live, det kommande albumet Allures​, och att musikskapande i slutändan handlar om erfarenheter och möten med fina personer.

läs mer

LOVA: ”Min identitet ligger i mina texter”

Ända sedan LOVA släppte sin debutsingel You Me and The Silence har hon dominerat såväl topplistor som radiostationer med sina ärliga texter om kvinnors vardag och problem som vi dagligen stöter på. Nu gör hon sig redo för att släppa en EP och efter det, väntar ett efterlängtat debutalbum.

läs mer

Hot Chip: ”De hjälpte oss att komma närmare livesoundet”

Det är kanske inte många som minns när debutalbumet Coming on Strong släpptes för sådär 15 år sedan. Däremot har låtar som Over and Over och Ready for the Floor placerat Hot Chip högt upp hos dansanta indievänner med en försmak för det elektroniska. Nu släpps den sjunde fullängdaren A Bath Full of Ecstasy och vi fick en kort pratstund med Owen Clarke i bandet, som även designar omslagen.

läs mer

Kan besökarna hjälpa Department att bli klimatpositiva?

Vegansk mat, flera lokala datum och ingående analyser av leveranser och artistresor. Arbetet för att bli världens första klimatpositiva festival är en lång och hård väg att gå. Trots deras ansträngningar ligger bollen även hos besökarna, som kan göra en enorm skillnad för resultatet.

läs mer

Bob Hund: “Den skivan vi har gjort nu är den skivan vi ville göra förra gången”

Bob Hund är tillbaka med sitt nya album 0-100. Med en snart 30 år lång karriär bakom sig är bandet veteraner på den svenska musikscenen, men de fortsätter att vara ständigt relevanta, intressanta och nyskapande. Popmani har träffat trummisen Christian Gabel, gitarristen Conny Nimmersjö och basisten Mats Hellquist i Bob Hund för att prata om bland annat det nya albumet, musikbranschen och banddemokrati.

läs mer

Klicka här & skriv till oss!

Pin It on Pinterest

Share This