Intervjuer

av | Dec 5, 2016

Paul Rey: ”Jag känner mig som mest naturlig och trygg i det jag gör nu”

På bara några år har Paul Rey hunnit släppa flera uppmärksammade singlar och en EP, blivit signad av skivbolag både i Sverige och USA, samarbetat med Snoop Dogg och fått legendaren Quincy Jones som mentor. I ett samtal med Popmani berättar Pauli Jokela, som han egentligen heter, om den omvälvande utvecklingen och nya singeln All Falls Down.

läs mer

Ansiktet: ”Stjärnorna stod rätt när vi skrev den”

I fredags släpptes Ansiktes nya album Tusen Nålar och de gjorde ett besök i Göteborg för att spela på ett fullsatt Yaki-Da. Första singeln En Annan Väg Hem har kommit till att bli en av de där låtarna man ständigt nynnar på i huvudet och jag såg väldigt mycket fram emot kvällen.

läs mer

Iiris Viljanen: ”Jag gräver någonstans väldigt djupt inne i mig själv”

När Iiris Viljanen debuterade som soloartist 2015 med singeln Årstavikens strand väcktes en nyfikenhet och förhoppning om ett kommande album. Förväntningarna infriades med råge när hon året därpå först släppte solopianoskivan Kiss Me, Stupid & 7 More Solo Piano Pieces och senare även Mercedes, ett av de mest kritikerrosade svenska albumen 2016. Dessa båda album stod i centrum när Iiris Viljanen nyligen besökte Malmö och vi tog tillfället i akt att prata med henne om musiken och skapandet.

läs mer

Exklusiv premiär och intervju med Lea Porcelain

Idag står vi för Sverigepremiären av den Berlin och Londonbaserade duon Lea Porcelain’s video till singeln Remember. Vi passade även på att samtala med duon om vikten av estetik, Berlin och hur det går till när de skapar sina beundransvärdt vackra lager av ljud.

läs mer

Glass Vaults: ”Musik och eufori går hand i hand”

För det Nya Zeländska bandet Glass Vaults är ljudlandskapen det viktigaste och det märker en inte minst på bandets kommande album The New Happy som släpps den 12 maj. Vi har intervjuat bandet om deras förhoppningar att framkalla hjärnorgasm med sin musik och hur hemmiljön i Nya Zeeland har påverkat deras kreativitet.

läs mer

WY: “Det var roligare att bara vara vi två”

WY som utgörs av Ebba Ågren och Michel Gustafsson är inte bara ett band utan även ett par. Denna superduo är baserad i Malmö och skapar musik som hanterar ämnen såsom ångest, kärlek och tvåsamhet på ett avskalat, snyggt och ärligt vis och till hösten släpper de sitt allra första album.

läs mer

Dolce: ”Det är nog både våra influenser och våra sätt att förmedla känslor i musik som blandas”

Anna Levander och Leopold Nilsson utgör den Umeå-baserade duon Dolce som snart släpper debutalbumet Av Liv och Grönska, och jag får den fina förmånen att prata med dem båda två under vår timmes långa telefonsamtal. Jag säger förmån, för vid slutet av intervjun känns det som att jag har fått en stunds inblick i en stark symbios som förklarar varför deras samstämmiga musik låter som den gör.

läs mer

Pin It on Pinterest

Share This