Intervjuer

av | Dec 5, 2016

Maja Francis: “Det är så jävla fint att få känna saker”

Maja Francis är aktuell med EP-serien Cry Baby, där den första delen släpptes i mars och den andra får vi ta del av i början av den 15 juni. Mittemellan de två släppen, får jag en timme för ett samtal med artisten som bär på en unik röst och en sårbarhet som jag både imponeras av och avundas. Vi pratar om inspiration och musikskapande, om vikten av att våga visa känslor, prestationsångest, och att det bästa och värsta i livet ofta är detsamma.

läs mer

Det Stora Monstret: ”Musiken kan vara en smärtlindring”

Det stora monstret är tillbaka. Efter en unisont hyllad debut, är han fyra år senare tillbaka med sitt nya album En drömd plats. Albumet ter sig som en poetisk skildring av känslotillstånd med en mer storslagen musikalisk ram. Popmani har pratat med Det stora monstret och diskuterat och bland annat artistsamarbeten och flykt.

läs mer

ÄTNA: ”Vi har utvecklat ett mer elektroniskt sound”

Bandet ÄTNA från Dresden spelar elektronisk musik som handlar om allt ifrån stora händelser till personliga relationer. Inéz Schaefer sjunger och spelar piano medan Demian Kappenstein spelar trummor. Tillsammans gör de musik som de beskriver som både stökig och minimalistisk.

läs mer

We Stole The Show: ”Det handlar om rap och historieberättande”

Hiphop-duon We Stole The Show från Buffalo började att göra musik tillsammans av en slump efter att skivbolaget de jobbade på bara hade råd att producera ett album. Artisterna Grand Phee och The Source Academy Kid släppte sitt första gemensamma album år 2005. I dag strävar de efter att skapa musik som uppmärksammar rasism och andra samhällsproblem, samtidigt som den är rolig och lättsam.

läs mer

Klicka här & skriv till oss!

Pin It on Pinterest

Share This