Intervjuer

av | Dec 5, 2016

The Presolar Sands: “Vi har fått ligga tack vare bandet”

Tidigare i vår släppte The Presolar Sands sitt debutalbum The Big Noise, som lånat sitt namn från den period under 1600-talet då häxförföljelser härjade i Sverige. Bandmedlemmarna berättar för Popmani om sin syn på magi, mörk symbolik och frigörelse – och att som kvinna ta sig ur rollen som tamburintjej i en manligt dominerad musikbranch.

läs mer

ishi vu: “Jag är lite idealistisk när det kommer till musiken“

För inte så länge sedan släppte ishi vu sin EP Drömhus via Studio Barnhus och nog är det många som har låtit sig uppslukas av ishi vus verk oavsett om de har hörts på klubbdansgolv, i gryningsskogar eller i hörlurarna på bussen. Läs om vad Drömhus egentligen innebär, om en magisk kväll i London och om storslagna sommarplaner.

läs mer

Marlene: ”Jag ville inte släppa ett debutalbum”

Hur kommer det sig att en väljer att göra en åttaspårig EP istället för ett album och vad är egentligen bäst med att vara käftsmällsförälskad? Vi har intervjuat Marlene som nyligen släppte EP:n Sweet om kreativtet, drömsamarbetet med Ji Nilsson och anledningen till att just EP:n blev en EP.

läs mer

Vita Bergen: ”Vi vill låta melodierna tala”

Vad händer när en ska skapa en uppföljare till ett debutalbum som fått såväl lyssnare som recensenter att bli frälsta? Vi har träffat William Hellström från Vita Bergen för att prata om uppföljaren Retriever, om ett lockande L.A och om att landa i det egna uttrycket.

läs mer

Hortlax Cobra: ”Det viktigaste för mig har alltid varit att leta rätt på de mest nervkittlande ljuden”

Hela världen vet vem han är när han står på scen tillsammans med Peter och Björn. Nu har John Eriksson fått upp farten ordentligt under smeknamnet Hortlax Cobra med sin senaste soloskiva Lightworks. Där hittar vi även några av Sveriges mest aktuella kvinnliga röster. I en intervju försökte vi gräva i vad som skiljer soloprojektet från livet med Peter Bjorn and John.

läs mer

Shitbaby Mammals: ”Gnistorna bara flög mellan oss”

Shitbaby Mammals är det svängigaste som Östergötland har bjudit oss på länge och nu är de aktuella med ett nytt samarbete tillsammans med skivbolaget Nixon Men. Vi tog ett snack med duon om deras debutalbum Love. Live. Lambada och inspirationen bakom det.

läs mer

Pin It on Pinterest

Share This