Inför Tzars megafest – Popmani har träffat Göteborgs festkonung Magnus Nylander

av | mar 2, 2018 | Intervjuer

Inför morgondagens fest har Popmani tagit pulsen på Göteborgs egen festkonung Magnus Nylander. Han utgör ena halvan av Tzar som står som arrangörer för kvällens event, och även många andra festpärlor. Vi ville höra vad lördagskvällen kan tänkas erbjuda. I morgon kan ni läsa vår intevju med Bella Sarris, DJ som avslutar Tzars megafest med att spela B2B med Per Hammar och Johanna Schneider.

Hur föddes iden till att dra ihop en sådan här stor fest?
– Vi har alltid ett rave i åtanke! Men idén föddes när vi gick in i den gamla maskinhallen, det är sjukt att det inte har varit ett rave där innan.

Hur brukar ni tänka när ni bokar DJ:s?
– Vi fokuserar på att bara boka DJ:s som har en lång erfarenhet av att spela ute på klubb, de behöver inte ha producerat egen musik.

Under kvällen kommer Bella Sarris, Johanna Schneider och Per Hammar spela, hur valdes denna gyllene trio ut?
– Vi gjorde en fest med Dirty hands 2016 som blev en succé. Sedan vi började arrangera fester har vi alltid velat göra en Bossmusik fest. Eftersom Per och Johanna som har Bossmusik är bästa vänner så kändes det som en självklarhet att boka vår favorit-DJ Bella Sarris och göra en fest tillsammans.

”Det är en liten scen i Sverige som hänger på en skör tråd av eldsjälar”

Hur står det till med festklimatet i Göteborg och i resten av Sverige?
– Vi tycker att det lever och frodas. Det är en liten scen i Sverige som hänger på en skör tråd av eldsjälar som får uppleva mycket motgångar.

Det känns som att ni har ett helhetstänk när ni arrangerar fester som vissa andra arrangörer saknar, där ni även involverar det visuella och inte förlitar er enbart på grymma lineups. Var hämtar ni er inspiration ifrån och hur går det till när ni bygger upp en fest?
– Vårt mål är att göra en helhets upplevelse med musik och stämning, vi vill inte bara locka med att boka stora artister. Inspirationen kommer bland annat från klubbar på 80- och 90-talet som bara hade sina egna residents DJ:s som spelade varje kväll.

Techno och housescenen är känd för att frodas på diverse svartklubbar, men detta är ett fullt lagligt arrangemang, hur har reaktionerna varit inför festen?
– Vi har bara upplevt positiva reaktioner från våra stammisar. Det finns mycket folk som vill gå på denna sortens fest som kanske har svårt att hitta till dom mer hemliga festerna.

Har ni liknande arrangemang på gång framöver?
– Ja det har vi! Men inget vi kan gå ut med redan nu. Men håll er uppdaterade!

Författare:
Amanda Båmstedt, skribent

Pin It on Pinterest

Share This