Foto: Fox

Foto: Fox Television

Det blåser Game of Thrones-vindar i tv-seriebranschen. Supersuccén Mad Men fick en efterföljare som snabbt lades ned, och nu får vi se hur Fox nya satsning Sleepy Hollow klarar sig. Serien som bygger löst på samma historia som filmen med samma namn och med Johnny Depp i huvudrollen, hade premiär den 16/9 i USA och hör och häpna, har efter en episod nått en 8 på IMDB.

Serien utspelar sig i staden Sleepy Hollow i dagens USA där en man från slutet av 1700-talet plötsligt vaknar upp. Samtidigt som han irrar runt på gatorna utan att veta ett smack dyker en huvudlös ryttare upp i staden. I jakt på sitt eget huvud hugger han huvudet av folk som kommer i hans väg. Den äldre polisen och hans unga, kvicka kollega anländer till en brottsplats där även polismannen går samma huvudlösa öde till mötes.

Polisen plockar upp den förvirrade Ichabod Crane men ingen verkar vilja tro på hans otroliga utsagor. Förutom den unga poliskvinnan Abbie Mills, som visar sig bära på en viktig pusselbit i kampen mot den huvudlöse ryttaren. Det visar sig att Mills kollega har samlat på sig massor bevis rörande den huvudlöse ryttaren som hjälper dem att vara steget före honom. Crane får ledtrådar i drömmar, och kommer ihåg vad som egentligen hände dagen han dog 250 år tidigare.

Jag var lite skeptisk till serien först, och tänkte att det var ett ganska billigt koncept att låta någon som varit död sen 1700-talet vakna till liv i dagens USA. Det blir lite klyschigt i vissa sammanhang, som när Crane tycker att det är väldigt konstigt att den unga kvinnan Mills (som dessutom är mörkhyad) får vara polis och ha på sig byxor. Men ju längre in i serien man kommer låter de där billiga kommentarerna i början försvinna ur minnet. Och även om det börjar lite segt så sitter man som på nålar dom sista 20 minuterna. Det händer mycket, och jag måste erkänna att jag hoppade till i slutscenen. Man vill verkligen veta vad som händer, och det är ett bra tecken. Dessutom gör det inte något att Tom Mison som spelar Crane är otroligt sexig i sitt skägg och flottiga hår á la Viggo ”Aragorn” Mortensen.

Hur det kommer gå för Sleepy Hollow är svårt att förutspå, men jag vet i alla fall att jag måste få veta vad som händer härnäst.

 

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This