Sommaren är kort, och mycket regnar som bekant bort. Men misströsta inte, med hösten kommer massvis med premiärer och skräckgenren utgör inget undantag. Vi har listat skräckisarna vi är extra sugna på att se:

Foto: Elizabeth Morris/ Focus Features, LLC

Foto: Elizabeth Morris/ Focus Features, LLC

Sinister 2

Efter tre år kommer uppföljaren till Sinister, som regisserades av Scott Derrickson. I Sinister 2 står Ciaran Foy för regi, och i rollerna ser vi bland annat Shannyn Sossamon och James Ransoner.
Courtney (Sossamon) och hennes tvillingsöner är nyinflyttade och hemsöks av buhguulen. Monstret försöker lura en av sönerna till att mörda familjen och filma dåden. Många läskiga barn utlovas. Se trailern här.

Sinister 2 har biopremiär i Sverige 21 augusti.

Foto: Paramount Pictures

Foto: Paramount Pictures

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

Kan ni inte få nog av Paranormal Activity? Tydligen inte skaparna heller. Snart är det dags den femte filmen, denna gången med Gregory Plotkin vid regirodret. I Ghost Dimension får vi följa en ny familj bestående av Ryan (Chris J. Murray), Emily (Brit Shaw) och deras dotter Leila (Ivy George). När de flyttar in i ett hus hittar de lådor med gamla VHS-band och en videokamera. Mystiska saker börjar hända i huset efter att de undersökt fynden, och dottern börjar kommunicera med Kristi och Katie, flickorna från de tidigare filmerna. Se trailer här.

Paranormal Activity: The Ghost Dimension har svensk premiär 28 oktober.

Foto: Universal Pictures

Foto: Universal Pictures

Crimson Peak

Guillermo del Toro, regissören bakom bland annat Hellboy (-04, -08) och Pans Labyrint (El laberinto del fauno, -06) ger oss Crimson Peak. En stjärnspäckad skräckfilm med gotiska inslag där inga mindre än Jessica Chastain (Interstellar), Charlie Hunnam (Sons of Anarchy), Tom Hiddleston (Avengers) och Mia Wasikowska (Alice in Wonderland) medverkar.
I ett 1800-talets England flyttar Edith (Wasikowska) in hos sin kärlek, Sir Thomas Sharpe (Hiddleston). Huset han bor i tycks leva sitt egna liv, och inte på ett bra vis (om det nu finns ett sådant). Dessutom verkar hennes make och hans syster (Chastain) inte vara de som de utgett sig för att vara…

Här ser ni trailern.

Crimson Peak har svensk premiär 23 oktober.

Foto: via Youtube

Foto: via Youtube

The Visit

Skriven och regisserad av M. Night Shyamalan, känd för The Sixth Sense (1999) och Signs (2002). I rollerna ser vi Kathryn Hahn, Ed Oxenbould, Peter McRobbie, Olivia DeJonge och Benjamin Kanes.

Två syskon åker för att besöka sina tillsynes älskvärda morföräldrar. Syskonen får instruktioner att inte lämna sitt sovrum efter 21.30 men nyfikenhet tar givetvis över, och de upptäcker att släktingarna är långt ifrån de gulliga gamlingar de först trodde.
Här kan ni se trailern.

The Visit har svensk premiär 11 september.

Foto: via Youtube

Foto: via Youtube

The Vatican Tapes

Ingen skräckhöst utan nya exorcistfilmer! I Mark Neveldines The Vatican Tapes ser vi bland annat Kathleen Robertson, Michael Peña Djimon Hounsou och Olivia Taylor Dudley i rollerna. En ung kvinna blir besatt av antikrist själv, och av trailern att döma blir det en bombastisk film på det klassiska temat.
Se trailern här.

The Vatican Tapes har svensk premiär 25 september.

Pin It on Pinterest

Share This