These Heavy Clouds: ”Att skriva personligt är väl på nåt sätt att bli inspirerad av livet”

av | maj 30, 2017 | Framsida Startslider, Intervjuer

Imorgon släpper Sabina Wärme sin debut-EP Jag var molnen under aliaset These Heavy Clouds. Vi passade på att intervjua Sabina om den nya EP:n och den muskaliska kärleken till Annika Norlins musik.

Imorgon släpper du din debut-EPJag var molnen, hur känns det?
– Det känns väldigt kul och spännande. Och även nervöst och läskigt. Men jag är väldigt glad över, och nöjd med, den här EP:n, så det känns superfint att den äntligen kommer ut!

Du nämner att du aldrig har skrivit så personligt tidigare, tror du att det ger lyssnaren en annan och mer speciell upplevelse?
– Svårt att säga. Tänker att den här typen av låtar är ganska öppna för egna tolkningar. Att en låt kan betyda nåt för mig och nåt annat för en annan person. Även fast det är väldigt personligt, och rakt, i många fall.

Var har du hittat inspirationen till den här samlingen låtar?
– Lyssnade på en intervju med en svensk skådespelade för nåt år sedan, där frågan ”Vad inspirerar dig?” dök upp. På det svarade personen i fråga ”life”. Tyckte det lät roligt. Och lite knasigt. Men jag har tänkt det själv flera gånger, det är ju typ så. Att skriva personligt är väl på nåt sätt att bli inspirerad av livet. Sitt eget och andras. Men sen, mer praktiskt, så har det också inspirerat mig att skriva på svenska. Att skriva queer pop. Att börja bygga ett eget litet universum.

Ser den annorlunda ut om du jämför med inspirationen och skapandeprocessen med Systraskap?
– Ja, det skulle jag nog vilja säga. I Systraskap är det mycket tydligare vad låtarna ska handla om redan från början. Vi skriver utifrån olika teman och ofta med tydliga politiska budskap. När jag skriver för These Heavy Clouds är det mer intuitivt. Jag tror nånstans att dom här låtarna behövde göras, för att jag behövde dom. Och kanske att det är därför de känns så viktiga för mig också.

Om du får välja ett album som betytt mycket för dig, vilket skulle det vara?
– Hello Saferides Introducing… Hello Saferide. Jag lyssnade så extremt mycket på det albumet när det kom. Plankade låtarna. Gjorde egna tolkningar ihop med en kompis. Var på Säkert! på Dramaten i våras och insåg att jag lyssnat på Annika Norlins musik i över 10 år. Tyckte det kändes ganska fint.

Du har en egen label som även släppet görs via, som heter These Heavy Recordings. Hur kommer det sig och är det viktigt för dig att du har kontroll hela vägen?
– Jag är så van att släppa själv, jag har alltid jobbat mycket DIY. Så av den anledningen tror jag att det känns som ett naturligt och självklart arbetssätt för mig. I släppet av just den här EP:n har det känts bra att göra alla delarna själv, att allt på nåt sätt kom från mig. Men jag är absolut öppen för samarbeten, om det är nåt som känns bra och intressant. Tror det finns för och nackdelar med båda sätten att jobba, men just denna EP ville jag släppa själv. Får se vad som händer längre fram!

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This