Foto: NBC/Elisabeth Caren

Mads Mikkelsen som dr. Hannibal Lecter. Foto: NBC/Elisabeth Caren

Imorgon smäller det- Hannibal kommer tillbaka i en tredje säsong. Vi ser tillbaka på vad som hänt och vad vi har att vänta av favoritkannibalen.

I de två första säsongerna följde vi huvudsakligen Will Graham (Hugh Dancy), en plågad kriminalprofilerare med nästan övernaturlig förmåga att ta sig in i mördares psyken. Bilderna han såg för sitt inre när han arbetade fall tärde på honom, och där steg dr. Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) in för att som psykolog lätta på hans börda. Det gick såklart inte särskilt bra, då Lecter hela tiden var mördaren och kannibalen som Graham och hans kollegor vid FBI jagade.

Foto: NBC/Brooke Palmer

Hugh Dancy som Will Graham. Foto: NBC/Brooke Palmer

Lecters intresse för Graham växte sig allt starkare i takt med att profileraren anade och slutligen visste säkert att det var Lecter själv som var boven i dramat. Lecter försökte sätta dit Graham som blev misstänkt för ett mord han inte begått. När han friades lyckades han slutligen övertyga sin chef Jack Crawford (Laurence Fishburne) och medarbetare dr. Alana Bloom (Caroline Dhavernas) om vem den riktiga mördaren var, men det var försent. I slutet av andra säsongen knivhögg Lecter både Graham och Crawford, och dr. Alana Bloom knuffades ut genom ett fönster av Abigail som fram tills dess antagits vara död. Inför Grahams ögon skar Lecter upp Abigails hals. I den sista scenen befann sig Lecter på ett flygplan, oväntat nog tillsammans med sin egna psykolog Dr. Du Maurier (Gillian Andersen) som dykt upp tidigare i serien och gett sken av att vilja fly från Lecter.

Merparten av seriens centrala karaktärer lämnades alltså kraftigt blödande i slutet av senaste säsongen, men seriens skapare Bryan Fuller har sagt att vi inte ska ta något för givet. Och visst ser det ut som en hel del återhämtat sig till säsong tre:

 

https://www.youtube.com/watch?v=9pNXLmDdrL0

Den nya säsongen utspelar sig åtminstone delvis i Europa där Lecter och dr. Du Bedelia testar det kulinariska utbudet. Men varför är hon egentligen en sidekick i Lecters morbida lekar? I hur hög grad är det hennes egna mörka sidor som styr, och hur mycket är det Lecter som manipulerar henne? Kommer Graham sätta dit sin plågoande? Och vilket spår kommer serien slå in på när Den Röda Draken gör sin entré? Så många frågor som snart besvaras.

Första avsnittet av Hannibal sänds imorgon 4 juli.

Pin It on Pinterest

Share This