Hanna Järver: ”Det är kul och komma tillbaka med lite riv”

av | apr 10, 2020 | Artiklar, Framsida Startslider, Intervjuer

Två år har gått sedan releasen av det hyllade debutalbumet So Long och nu är Hanna Järver tillbaka med nytt material. Resultatet är fantastiskt och vi passade på att ställa några frågor till Hanna om den nya singeln och samarbetet med Smuggler Music.

Hur har tiden och låtskrivande sett ut efter releasen av So Long?
– Det har varit rörigt. Jag har bott på olika ställen, bytt studio, byggt en studio, bytt studio igen, haft turné med mera. Röran är lite genomgående i de nya låtarna och det gillar jag. So Long handlade mycket tristess, det nya är väl motsatsen.

Du bland annat har hunnit byggt en studio från grunden! Vad var absolut bäst med att gå från albumsläpp till att ta en praktiskt byggroll?
– Att jag började träna massor för att orka bära så mycket. Det var kul att riva och att foga också! Jag skulle nog inte göra om det, men har lärt mig mycket, skit och nyttigt.

Skulle du rekommendera att bygga en studio till andra?
– Nej!

I dag får vi äntligen höra ett smakprov från ditt nya material på singeln min bästa vän. Vill du berätta lite om den?
– Jag är så spänd på vad folk ska tycka om denna! Det känns som en hata eller älska kanske? Texten är ganska rak och tydlig tycker jag, men tror ändå att den går att tolka på väldigt olika sätt. det gillar jag! Det är kul och komma tillbaka med lite riv.

I videon till låten har ditt alter-ego tagit rollen som en corpse-bride, vad var det som var så lockande med den looken?
– Vi hade en fest i mitt hus-kollektiv på halloween. Jag såg ut ganska exakt såhär. Min kompis tog en bild på mig sent på natten och när jag såg den blev allt visuellt för den här låten plötsligt så tydligt. Som en uppenbarelse! Allt gick ihop. Sen är det väl nån gammal tonårsdröm att flirta med skräck-estetik.

I takt med att du nu släpper ny musik så står det också klart att du nu samarbetar med Smuggler Music. Hur känns det?
– Älskar! Jag jobbar med personer jag jobbat med tidigare och som jag litar på. Är fri men stöttad, kan det bli bättre?

Författare: Elin Strömberg, Skribent och chefredaktör
Fotografi: Hannah Nyström

Pin It on Pinterest

Share This