Graham Coxon släpper soundtrack till The End of the F***ing World

av | jan 30, 2018 | Artiklar, Läsvärt, Ny musik, Nyheter

Graham Coxon ger ut soundtracket till Nexflix-serien The End Of The F***ing World.

Som gitarrist i Blur har Graham Coxon alltid varit en stor del av britpopens historia och efter att ha lämnat bandet efter inspelningen av bandets sjunde fullängdare Think Tank fortsatte istället på Coxon sin solokarriär framtills återföreningen av Blur 2008.

Under åren har Graham samlat på sig flertalet soloalbum, varav den senaste skivan A+E släpptes 2012 och 2015 medverkade han även på Blur’s senaste album The Magic Whip. Nu är han aktuell med ett sextonspårigt album med musik han skapat till Netflix-serien End of the F *** ing World som är baserad på Charles Forsmans roman med samma titel.

– Det fanns dagar där jag skrev och avslutade tre eller fyra nya låtar på en enda dag. Det var galet, jag har aldrig arbetat med den typen av schema tidigare. Men den kreativa processen kring observationen och tolkningar är mycket bekant för mig. Jag känner mig väldigt bekväm att reagera på saker och lägga till min bit, berättar Graham i en kommetar om låtskrivandet till serien.

Spara & avsluta Albumet finns att hitta på alla digitala plattformar och består av sexton spår från serien. I mars väntas samlingen att släppas på vinyl.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This