När hittade du senast en bok du aldrig tidigare hört talas om? Popmanis litteraturskribent Julie Blomberg delar här med sig av sina senaste biblioteksfynd och tipsar om några böcker och författare du annars kanske inte skulle läsa.


Bibliotek är den perfekta platsen att hitta böcker en aldrig visste fanns. Därför är bibliotek min absoluta favoritplats. Det finns inget bättre än att gå in på ett bibliotek och ströva mellan bokhyllorna och komma ut med fem, sex, sju nya världar att ta del av. Här kommer några av mina senaste biblioteksfynd!

The secret-serien av Jessica Sorensen

the secret of ella and micha

Jessica Sorensen är en författarinna som jag inte har hört talas om innan, men som jag snubblade över i jakt på en ny serie. Sorensen skriver i genren New Adult-fiction, som är en sorts Young Adult bok men för en lite äldre målgrupp. The Secret-serien (Den första heter The Secret of Ella and Micha) består av sju böcker som följer Ella, Micha, Lila och Ethan. Serien handlar om kärlek, att bli vuxen, svåra familjeförhållanden, tillit och livsval. Blandat med en hög dos drama och heta scener. Det är perfekt tidsfördriv och passar den som tycker om YA men inte vill läsa om high school.

Gods in Alabama av Joshilyn Jackson

gods in alabama

En annan bok jag ramlade över var Gods in Alabama av Joshilyn Jackson. Boken handlar om Arlene som för tio år sedan lämnade sin hemstad i Alabama och svor att aldrig återvända, ha sex eller ljuga mer. Genom flashbacks får man ta del av hennes förflutna samtidigt som man får följa hennes vånda över att tvingas återvända hem. Det är en sorts omvänd spänningsroman blandat med Southern-comfort och rolig dialog. Förvånansvärt charmerande och djup historia med överraskande slut!

Between shades av gray av Ruta Sepetys

between shades of grey

Jag har nog läst de flesta skildringar av koncentrationsläger och andra världskriget. Men sist jag var på biblioteket hittade jag Between shades of Gray av Ruta Sepetys som handlar om Lina som blir deporterad från Litauen till ett arbetsläger i Sibirien. Det är en historia jag inte läst ännu och som gav mig mycket ny förståelse kring arbetsläger, Soviet och mänsklig styrka.

Love the one toy’re with av Emily Griffin

love the one you're with

I somras hittade jag Emily Giffin och blev kär direkt. Hennes bok Love the One Your With är nog den boken som gav mest intryck på mig under förra året. Den är så briljant i sin enkelhet.

Pin It on Pinterest

Share This