Frida Johansson är Årets kompositör 2021

av | mar 30, 2021 | Artiklar, Nyheter

Musikern och kompositören Frida Johansson vinner Stims pris Årets kompositör 2021, som tilldelas framstående musikskapare inom folk- & världsmusiken.

Stim har korat Årets kompositör inom folk- och världsmusik och vinnaren av priset är musikern och kompositören Frida Johansson. Priset består av en check på 30 000 kronor, och delas ut för sjätte gången.

Frida Johansson tilldelas priset med motiveringen: ”För en kompositör med bredd, som alltid balanserar graciöst på sin tydliga röda tråd. Med hälen hårt nedstampad i traditionsmusiken har hon spretat med tårna ut i en mängd olika sammanhang; på konsert, till dans, för radio, tv-spel och teater. En kompositör som tydligt visar möjligheten att använda musik i alla tänkbara format.”

– Frida Johansson är en oerhört produktiv kompositör som bidragit till att förnya traditionsmusiken och sprida den till ett stort antal fält. Med det här priset vill Stim uppmärksamma upphovspersonerna bakom folk- och världsmusiken, och Frida Johansson är en mycket värdig vinnare, säger Mattias Franzén, verksamhetschef på Stims promotionnämnd.

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Peter Bothén

Pin It on Pinterest

Share This