folklore blir film på streamingtjänst

av | nov 25, 2020 | Artiklar, Läsvärt, Nyheter

I dag släpper Taylor Swift folklore sessions på Disney+ och överraskar med ett livealbum med samtliga låtar från albumet.

folklore: the long pond studio sessions är inspelad i New York under september i år och är regisserad av hennes själv exklusivt för Disney+. Under filmen berättar hon historier och små hemligheter om varje låt på albumet och förutom filmen släpper hon även ett album med liveinspelningar av alla 17 låtar från folklore.

I trailern till filmen säger Swift att albumet folklore är en resultatet av en lång isolering och att tanken är att albumet ska tillåta lyssnaren att känna alla känslor. Albumet folklore är skapat tillsammans med Aaron Dessner från The National, Jack Antonoff och Justin Vernon från Bon Iver och de dyker också upp i filmen. De berättar bland annat att de skrev och spelade in folklore på olika håll i världen under pandemin och hade aldrig varit i samma rum tillsammans förrän under inspelningen av folklore: the long pond studio sessions.

Sedan den 24 juli då folklore släpptes har Taylor Swift hunnit kamma hem en rad priser. I söndags vann hon till exempel tre priser på American Music Awards och slog sitt eget rekord med nuvarande 32 priser vilket är flest av någon artist någonsin. När nomineringarna till Grammy presenterades under tisdagen kammade hon hem sex nomineringar, bland annat för årets album.

Författare:
Redaktionen

Pin It on Pinterest

Share This