Festival del Mar-guiden 2017

av | Jul 28, 2017 | Artiklar

Sommar och den göteborgska skärgården, kan det bli bättre? Självklart, i alla fall när Festival Del Mar kör igång sin högsommardröm ute på idylliska Asperö. Spana in vår festivalguide där vi tipsar om några av Del Mars höjdpunkter.

Det Stora Monstret

Ordkonstnär och melodimakare, det är nog få som inte fastnar för Jacob Johanssons skicklighet när det kommer till låttexter ackompanjerade med skickligt skräddade ljudlandskap. Han släpper nytt med såväl Det Stora Monstret som med det engelskspråkiga projektet Mount Song, så har vi lite tur kanske vi får höra nytt material signerat Monstret.

Anti Pony

Anti Ponys singel Broken Dreams är bevis nog på Anti Ponys talang när det kommer till att göra poplåtar. Här tillåts svärta och pop kollidera och det låter riktigt bra.

School of 94

Med Alice B bakom mikrofonen och en oslagbar poppuls är School of 94 ett av Del Mars måsten. Det är bara att välja och vraka bland deras musik som är tillika spröd som stark där melodierna får musiken att lyfta.

Pascal

Detta bandet har slopat allt vad kocketterande heter, här är det råa känslor, ofiltrerat och ärligt som gäller. Låttexterna är avklädda och ärliga men i mörkret finns även en stor dos värme. Garagerock möter punk och pop slår som en slägga genom natten och det ryktas om att Pascal är skoningslösa live. Detta vill du inte missa!

Holy Now

Holy Now spelar indiepop som knyter tankarna till Angel Olsens texter och melodier. Musiken är kreativt lekfull och skulle kunna ligga som soundtrack till valfri indiefilm. Låt bandets toner ligga som soundtrack till din skärgårdsidyll, Holy Now är indie när det låter som bäst med texter om ambivalens och andra komplicerade känslor.

Slowgold

Har du inte sett Amanda Werne live än är detta ett perfekt tillfälle. Med en röst som är både så otroligt stark och finstämd kan hon nog fånga upp till och med den slumrigaste i publikhavet. Att få höra hennes musik som hämtar inspiration ifrån såväl psykedelisk 60-tals pop som Hope Sandoval inramad av skärgårdsmiljön mitt i sommaren känns som en konsertdröm förverkligad.

 

Dessutoma har samlat våra bästa tips i en playlist för en dos extra festivalpepp.

 

Författare:
Amanda Båmstedt, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This