Fem snabba med boy pablo

av | jan 16, 2019 | Artiklar, Framsida Startslider, Intervjuer

Den norske indieprinsen boy pablo besöker ikväll Stockholm och Debaser Strand. Vi högg tag i honom och ställde fem snabba frågor om sitt musikaliska liv och inspirationen till det senaste albumet.

Vad är den största inspiration till ditt senaste album Soy Pablo?
– Jag blir inspirerad av allting jag lyssnar på och saker som händer i vardagen. Under inspelningen var det en av mina bröder och min svåger som inspirerade mig mest. Det har varit fantastiskt kul att få göra det här albumet.

Du turnerar med dina vänner från tiden på musikskola. Hur känns det att kunna ta med dem?
– Det är grymt. Det är som att ha en liten familj på turné. Det skulle inte vara så här kul om jag hade med musiker som jag inte känner. Jag är tacksam som har killarna med.

Vad är viktigast för dig när du skriver din musik?
– Jag gillar när musiken är medryckande. Oavsett om det är en gitarrslinga, refrängen eller någon sångstämma. Det viktigaste har alltid varit det instrumentala, och att den kan stå för sig själv. Sen kan jag skriva sången ovanpå det.

Kan du berätta lite om din musikaliska bakgrund och nuvarande inspirationskällor?
– Båda mina föräldrar sjunger och spelar gitarr. Jag är yngst av fyra syskon och alla andra sjunger och spelar trummor, piano, gitarr och bas. Så jag har lärt mig väldigt mycket av dem. När jag var 6-7 år gammal lyssnade jag mycket på Beatles och runt 10 år så upptäckte jag pop-punk genom Blink-182 och Sum 41. Det var först senare som jag fastnade för indie och tyckte att det fastnade i hjärnan. Idag lyssnar jag på Tyler The Creator, Frank Ocean, bossa nova och Young Dreams (ett band från min hemstad). Jag lyssnar dock fortfarande mycket på punk.

Har du någon relation till Stockholm och Sverige sen tidigare?
– Inte riktigt, haha. Jag har varit i Stockholm en gång förut och det var bara under ett par timmar. Men jag ser verkligen fram emot att spela här och ska försöka kolla in stan lite!

 

Författare:
Erik Magnusson, Skribent

Fotografi:
Benjamin Hovlandsdal

Pin It on Pinterest

Share This