Fem album med Wolf & Moon

av | Sep 16, 2017 | Artiklar, Fem album med, Framsida Startslider

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Graceland – Paul Simon (1986)

Det här albumet är ett mästerverk som jag skulle ta med mig när jag åker till mars. Enda sedan jag var ung har detta varit ett av mina favorit album. Vi brukade spela den om och om igen i bilen när vi var på semester. Senare i livet fick jag chansen att uppleva en riktig afrikansk kör och det var ett av de bästa ögonblicken i livet och det här albumet påminner mig om den tiden. Musikens stora atmosfär och kreativiteten i låtarna gör mig glad varje gång jag lyssnar på albumet.

In Rainbows – Radiohead (2007)

Jag var redan ett stor Radiohead-fan när de släppte Rainbows. För mig är det albumet det perfekta Radiohead-albumet. Deras hela katalog är fantastisk men den här skivan är mycket speciell för mig. Från det första spåret 15 Step med sin ursprungliga rytm får jag en sån fantastisk energi till alla dessa djupt emotionella låtarna som till exempel Reckoner. Det är ofattbart.

Rumours – Fleetwood Mac (1977)

Rumours var en av de första LP-skivorna jag köpte som ung student och återupptäckte skivspelaren. Jag köpte den för 1 euro och det blev genast en favorit. Själva låtskrivandet och harmonierna var bara helt fantastisk. Även ljudproduktionen låter så otrolgit varm. Fleetwood Mac är fortfarande en stor inspirationskälla för oss.

Youth Novels – Lykke Li – 2008

Jag upptäckte det här albumet 2009, då folk inte hade hört talas om Lykke Li ännu. Jag utvecklade en romantik för en artist som jag ansåg vara fantastisk och jag tyckte om att inte så många människor visste om henne än. Fram till den stora pausen som kom två år senare… För mig har alltid det första albumet varit mycket speciellt, med sin intima men ärliga ljudbild. Jag tror på varje ord hon sjunger och jag älskar den producerande stilen av Björn Ytting från bandet Peter Björn an John. Av alla album som hon har gjort är den här den största inspirationen för mig.

Le Fil – Camille (2005)

Jag upptäckte den här franska sångaren och hennes musik under 2007. Jag minns det väldigt väl. Det var en tid i mitt liv då jag inte visste vad jag skulle göra med mitt liv och jag gjorde inte musik ännu. En vän visade det här för mig på sin mp3-spelare på skolgården. Ett helt nytt universum öppnade för mig. Detta album är huvudsakligen ordnat med hennes röst- och kroppsljud. Det verkar som att det inte finns något slut på hennes kreativitet och att allt är möjligt. Fram till idag är Camille en av mina största inspirationer!

Pin It on Pinterest

Share This