Fem album med Virginia and the Flood

av | sep 14, 2019 | Artiklar, Fem album med, Framsida Startslider

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Mosey – Daniel Romano (2016)

När jag hörde denna förstod jag ingenting till en början och sen blev jag inte av med den. Jag levde på den under två års tid, behövde min dagliga dos. Tycker om att den är rätt omöjlig att genrebestämma. Allt möter allt. Att jag sedan fått öppna för dessa ett par gånger under dom senaste åren känns övermäktigt.

Bästa spår: Valerie Leon

RAK KANT – Södra Sverige (2017)

Gav mig en helt välbehövlig käftsmäll för att kunna ta mig upp och vidare i livet. Höll mig i armar och ben och gjorde mig proffsig och socialt ok fast jag bara ville gråta och hålla käften. Ett av mina absoluta favoritnutidsband och Alkberg överhuvudtaget är bland det finaste som kommit ur norra, mellersta och södra Sverige.

Bästa spår: Upp som en korv

Remind Me Tomorrow – Sharon Van Etten (2019)

Min största konsertupplevelse i år. Och ett av dom album jag lyssnat mest på senaste månaderna. Trots att jag såg konserten från lite bakom bak på balkongen i lokalen och fick kika och krypa mellan folks ben för att se, så lyckades hon slänga ut sina tentakler och krossa mitt hjärta för att läka det igen. Vilken superhjälte.

Bästa spår: No one ́s easy to love

Chaos, Baby! – Twin Pigs (2016)

Blev en markör för mitt adjö till Stockholm förra året efter 10 år där. Deras spelning blev mitt avslutningskalas. Även om staden står kvar och det går att komma åter eller hälsa på och hejhej och så, så var det ett ordentligt navelsträngsknips just då. Ett album som håller en gående utan att se tillbaks. Som är ett måste ibland.

Bästa spår: Got Enough

Desire – Bob Dylan (1976)

Inkörsporten till att min musik till viss del låter som den gör idag. Låten Romance in Durango liksom grävde sig in i huvudet när jag var mini och sen dess har jag och detta album spenderat mycket tid ihop. Dylan och Emmylou Harris röster smäller en
av av omedelbart och så Scarlet Riviera på violin, geniet.

Bästa spår: Alla

Fotograf:
Ellika Henrikson

Pin It on Pinterest

Share This