Fem album med Violet Days

av | jun 27, 2020 | Artiklar, Fem album med, Framsida Startslider

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Tame Impala – Currents (2015)

Let It Happen, The Less I Know The better, Eventually, Past Lives... Helt sjukt att alla dessa låtar kommer från samma platta. Detta för mig är perfektion! Kevin Parker är en av mina största inspirations källor när det kommer till både låtskrivande och produktion. Det finns en viss känsla och liv i musiken som känns väldigt unikt och äkta.

Labrinth – Imagination & the Misfit Kid (2019)

Det var efter jag hört låten Jealous som jag blev helt tagen av Labrinth, jag tycker inte de är ofta man kommer över en sån låt som berör så mycket som den. Men detta album tycker jag är fantastiskt från början till slut. Det inleder med Imagination som har en Disney likande känsla nästan som målar massa bilder i mitt huvud. Älskar att hela albumet balanserar den känslan med lekfulla produktioner och melodier. Jag uppskattar verkligen hans artisteri, man kan känna att han har gjort väldigt mycket själv och det känns genuint och noggrant. Oblivion är min favorit.

Dirty Dancing – The Soundtrack (1987)

Detta album är kanske inte ett ”typiskt” album att välja med en specifik artist. Men detta album är i princip soundtracket till min barndom. Jag var helt besatt av Dirty Dancing filmen, och mamma spelade alltid musiken hemma I bakgrunden. Be my baby med The Ronettes är favoriten för mig, den är helt magiskt.

Coldplay – A Rush of Blood to the Head (2002)

Detta album är helt genialiskt. Jag har alltid varit ett Coldplay fan, men det var först i gymnasiet när jag verkligen förstod hur genialiskt detta är. In my place, The scientist, Warning sign har varit soundtrack till många episka stunder i mitt liv. Har också gråtit en hel del till detta.. Chris Martin är en av mina största idoler och hade varit ett dröm samarbete.

Brandi Carlisle – Bear Creek (2012)

Älskar detta album, jag hade en period när jag ville gräva djupare i country/folk musik, och då upptäckte jag Brandi. Älskar hennes lekfullhet i texter och hennes genuina känsla. Hennes röst är helt fantastiskt och jag tycker man kan höra att hon har levt. Hard way home är ett perfekt intro spår och jag blir alltid på bra humör när jag lyssnar på den.

Pin It on Pinterest

Share This