Fem album med Vinter

av | Dec 2, 2017 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Enema Of The State – Blink 182 (1999)

När jag var runt 11 år började jag spela gitarr. Jag var besatt av Blink 182’s gitarrist/frontman Tom DeLonge så jag köpte en turquoise Fender Stratocaster (Tom DeLonge Signature Edition). Detta är antagligen ett av dom albumen jag lyssnat mest på under hela mitt liv. Mina vänner kände knappt till Blink så jag satt mest i min ensamhet och drömde mig bort till San Diego samtidigt som jag spelade med i alla låtar på den här skivan. När jag var 12 var jag på semester i LA med min familj. En dag såg jag basisten Mark Hoppas inne på en shopping mall. Jag glömmer aldrig den känslan. Det var som att jag såg gud på jorden. Ångrar fortfarande att jag inte vågade gå fram.

Bästa spår: Dumpweed

Kill Em All – Metallica (1983)

När jag blev lite äldre hade jag under några år blivit mobbad av mina äldre vänner över att jag lyssnade på Blink 182. Det var töntig pop enligt dom. Blink ersattes därför av Metallica. Det var bra för mitt gitarrspelande eftersom att Metallicas låtar var väldigt mycket mer komplicerade att spela. Vi startade ett Metallica-coverband som hette Maestro och hårdrock och metal var det enda jag lyssnade på åren framöver. Den här skivan var en favorit hos oss alla.

Bästa spår: Seek & Destroy

Doctors Advocate – The Game (2006)

När den här skivan kom fick den mig att glömma alla andra genrer jag lyssnat på. Jag blev förälskad i hiphop. Jag hade lyssnat lite på hiphop innan detta, men det var bara några ströspridda skivor (Marshall Mathers LP, Get Rich Or Dy Trying, The Chronic 2001). Men när jag för första gången hörde The Game It’s Okay så blev jag helt frälst. Jag lyssnade sönder den här skivan och gjorde sedan en djupdykning i hiphop. Det var också den här skivan som fick mig att lämna ifrån mig gitarren och istället börja göra beats i Garageband.

Bästa spår: Doctor’s Advocate

Souljaboytellem.com – Soulja Boy (2007)

Herregud vad före sin tid han var. Säga vad man vill om Soulja Boy men han öppnade upp dörren för sååå många rappare i gamet. Denna skiva var en stor anledning till att jag började rikta all min uppmärksamhet mot rap från Atlanta.

Bästa spår: Bapes

Take Care – Drake (2011)

Otrolig skiva. Finns inte en dålig låt på den. Kommer fortfarande ihåg första gången jag lyssnade på den. Jag släckte ner hela lägenheten, tände levande ljus, korkade upp en flaska Hennessy och lyssnade på skivan back to back hela kvällen. Fan jag måste nog göra om det. Otroligt bra mode.

Bästa spår: Crew Love

Pin It on Pinterest

Share This