Fem album med Viktor Olsson

av | okt 6, 2018 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Honest life – Courtney Marie Andrews (2016)

Det finns något otroligt vackert med Americana-genren.När den är sådär fjäderlätt och sanningssägande. Sårbar och förlåtande. Titelspåret är helt otroligt. Skivan likaså. Börja med Honest Life och klicka er sedan vidare till uppfölaren May Your Kindness Remain.

Bon Iver – Bon Iver (2011)

En av världens bästa skivor. Justin Vernon spelar på alla känslosträngar som finns. Perth & Holocene. Herregud vilka låtar. Från knarrande golv på debuten till att blomma ut i Bruce Hornsby doftande synthar och samplade trummor. Och falsetten knäckte en nybliven student som klev rakt ut i verkligheten.

Mother Earth – Arvid Nero (2018)

Såg Arvid med band på Pustervik tidigare i år. Hisingen har uppenbarligen Soul. Svårt att stå still till Rainbow Colored Eyes. Det finns något otroligt genuint med hela albumet och jag tycker man hör i Arvids röst hur mycket han diggar den musiken han rör sig i. Nästa gång han besöker din stad. Köp biljett. Bästa konserten jag sett i år.

Go Farther In Lightness – Gangs of Youth (2017)

Jag är ju så svag för musik som utspelar sig på gatorna och i barerna. Om musik som tar ut svängarna och band som lirar hjärtat ur sig låt efter låt. Lyssna på Fear and Trembling. Herregud vilken låt. En hel roman på sex minuter och tre sekunder. Sydney har ett välkänt operahus. Men gatans opera är minst lika vacker.

The Wild Heart – Stevie Nicks (1983)

Stevie Nicks måste vara en av historiens coolaste artister. Finns en version av titelspåret på youtube när hon sjunger den i samband med att hon skall intervjuas och fotograferas. Fantastiskt låtskrivande av Stevie. Fullkomligt älskar henne. Vill man ha mer finns ju givetvis allt hon gjort med Fleetwood Mac och Tom Petty & The Heartbreakers. Hyfsad albumkatalog på det CV:t.

Fotograf: Erik Olsson

Pin It on Pinterest

Share This