Fem album med TVc

av | Dec 16, 2017 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

2 steg från Paradiset – Håkan Hellström (2010)

Alla svenskar borde ha ett favoritalbum med Håkan Hellström i min ringa mening, och därför föregår jag med gott exempel.
Det finns inte mycket logik när det kommer till våra känslor, men jag vet att jag år 2014 var väldigt ledsen och lyssnade under denna period för första gången ordentligt på denna skiva. Den fanns där för mig då och det för den ännu när det behövs, i glädje och sorg!

Station to Station – David Bowie (1976)

Enligt mitt ex så lyssnade jag maniskt på denna skiva varje dag i över ett år. Och ja, det ringer väl någon klocka. Faktum är att bilden är från en bra film där David Bowie spelar huvudrollen från början. Filmens omslag har omslaget till Low. Hänger ni med?
Skivan består av sex spår och det tycker jag är en optimal längd på en skiva om låtarna är långa nog. Och de är de ju i detta fall. Och inte bara långa nog utan låtarna är också grymma rakt igenom, tillsammans och var för sig. Och det är något som de flesta bra skivor inte brukar klara av. Bra titlar på låtarna också!

1989 – Taylor Swift (2014)

Favorite pop album all time. Ja jag vet, men den är grym. Lyssna på den och om du inte är övertygad lyssna på Ryan Adams akustiska tolkning av den. Då hör du hur bra låtar det faktiskt är.

Sign o’ the Times – Prince (1987)

Prince första skiva efter att ha brutit med sitt band ”The Revolution”. Skivan leker med genres åt höger och vänster och är en samling av tre skivor Prince ville göra. Inspirerande och fantastiskt bra genomfört. Prince visar var skåpet ska stå och det är bara att tacka och bocka.

Homework – Daft Punk (1997)

Daft Punks första skiva och den första jag lyssnade på med dem. Precis som ovanstående album har denna rullat på repeat maniskt i mina hörlurar. Min favoritlåt är Teachers och den som vill ge sig in i elektronisk musik har ett grant bibliotek av mästare att lära sig av ifrån detta lilla kapitelindex.   

Pin It on Pinterest

Share This