Fem album med Tony’s Tears

av | dec 19, 2020 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Automelodi – Surlendemains Acides (2013)

Automelodi’s album Surlendemains Acides (syror över natten), innehåller berättelser som utspelar sig ofta i en förfallen metropol. Instrumenteringen i albumet är organiskt i den mening att varje synth får tala mycket för sig själv, likt hur vi arbetar. Inspiration har hittats här både sett till själva känslan som instrumentering bildar, likväl som röstgestalningen.

Bästa spår: Metropole sous la pluie

Diamanda Galás – The Singer (1992)

Diamanda Galás album The singer har varit en stor inspiration, främst sett till hennes artisteri. Sättet Diamanda laborerar med röstgestlaning utmanar iden kring hur en röst bör användas. Där hennes verk är en återkommande påminnelse kring vikten av att försöka komma åt en känslomässig kärna snarare än ett “korrekt” delivery.

Bästa spår: My love for you will never die

Anika – Anika (2010)

Anika’s album Anika är ett album som vi älskar, den “naiva” sångstilen i relation till instrumenteringen som består av influenser från dub och post-punk skapar en magisk fusion! Anika har skänkt fint sällskap under många regniga dagar och kommer fortsätta att göra det. Ligger du kanske i badet? Bra!

Bästa spår: I go to sleep!

John Maus – We Must Become the Pitiless Censors of Ourselves (2011)

Maus sätt att gifta poppiga melodier och atmosfäriska texter har varit och är en stor inspiration. Lo-fi estetiken, drömmiga syntar och den effekt dränkta sången får en att sväva in i den miljö som målas upp. Det finns en känsla av opretentiös heminspelning i hans skapande, vilket är ett sound som inspirerat vårt musikskapande.

Bästa spår: Keep Pushing On

Linear Movement – The Linear Way (2016)

Genialisk Minimal wave, dansvänligt och bara väldigt snyggt producerat. Riktigt bra synt riff och catchiga lead syntar. Definitivt en stark inspiration gällande melodier och den avskalade strukturen.

Bästa spår: Don’t Try to Trick Me

Fotograf:
Christopher Carnhage

Pin It on Pinterest

Share This