Fem album med Therese Lithner

av | aug 25, 2018 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Crush songs – Karen O (2014)

Kanske enda albumet som jag börjat lyssna på enbart för att jag älskade omslaget. Lyssnade intensivt på den under tiden just när jag hade skrivit EP-låtarna. Jag gillar att det låter som mobilinspelningar i ljudkvalitet (tror t.o.m. att det kan vara det men inte säker) men ändå så trollbindande bra.

Bästa spår: Ooo

In rainbows – Radiohead (2007)

Återkommande skiva som jag älskar. Lyssnade massa på denna under tiden jag spelade in EP:n. Har ju hänt att jag lagt sång och tänkt: ok , hur hade Thom Yorke sjungit det här. Ville åt samma obryddhet/känsla.

Bästa spår: All I need

Heads up – Warpaint (2016)

Den här har jag haft som referens framför allt när vi höll på att lägga trummor och även vid mixning. Att Drown ens blev en låt med trummor och gitarrer (den var först en elektronisk demo) , och att sångljudet på Drown låter som det gör, beror typ på den här skivan.

Bästa spår: New song

Pure heroine – Lorde (2013)

Måste ta med denna med tanke på hur extremt mycket jag lyssnat på den. Musiken är rätt annorlunda från min och vet inte exakt på vilket sätt den haft betydelse. Tycker bara så mycket om den och blir så inspirerad av Lordes energi.

Bästa spår: Team

Loveless – My bloody valentine 

Jag upptäckte den här skivan för inte så många år sen och läste då att den hade influerat andra band som jag lyssnat svinmycket på när jag var liten, till exempel Smashing Pumpkins. Så den haft en omedveten historisk betydelse kan man säga. Jag är ledsen att jag inte for och kollade någon spelning med dem i sommar när de spelade i Europa. Men det kommer fler chanser hoppas jag.

Bästa spår: Loomer

Fotograf: Selma Grönlund

Pin It on Pinterest

Share This