Fem album med The Telegram

av | feb 2, 2019 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Highway 61 Revisited – Bob Dylan (1965)

Den kaxigaste, mest kompakta feberdrömmen som finns dokumenterad. Världens bästa låtskrivare slår sig fram med skrivmaskinsbroderad-machete i en djungel av ”be-bop” och malplacerad rock och visar vägen. Perspektivet suddas ut när folk, blues och rock blir Salvador Dalí. Här någonstans börjar det.

Bästa spår: Just Like Tom Thumb’s Blues

Tranquility Base Hotel & Casino – Arctic Monkeys (2018)

En enkelriktad, sexig och tidlös hyllning till fram- och dåtid. Det blir lounge, rock’n’roll och science fiction när Alex Turner stramar åt sitt Arctic Monkeys och bjuder in till Hotellfrukost på månen. När vi inte repar tittar vi på Stanley Kubrick.

Bästa spår: Star Treatment

Habit (EP) – Snail Mail (2016)

Det är omöjligt att inte förälska sig i de melankoliskt vackra melodierna Lindsey Jordan anspråkslöst förmedlar. Hennes bräckliga röst dränks i skräniga gitarrer och trummor. Precis som det ska låta i en replokal.

Bästa spår: Thinning

Revolver – The Beatles (1966)

Kyrkor och begravningsplatser. Vattenfall och gula u-båtar. Klassiskt och ROCK ’N’ ROLL. Man kan sno vadsomhelst härifrån! Egentligen går det inte att välja ett favorit-Beatles-album, men man kan alltid försöka.

Bästa spår: She Said She Said

Waste of time – Pretty Charming (2016)

Att ett Göteborgs-band klarar av att göra ett sådant här kompakt, stilrent men ack så originellt Brit-pop album är ofattbart. Självkritiskt jordnära texter fick oss att tappa hakan från första lyssning. Dansande tekannor led oss hem…

Bästa spår: Anna’s Melody

Pin It on Pinterest

Share This