Fem album med Terra

av | Jun 9, 2018 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Is This it – The Strokes (2001)

För mig var det här allt började. The Strokes är det första bandet jag kände var mitt egna och är fortfarande det enda bandet jag varit besatt av på riktigt. Det går inte att komma ifrån att det är min vikigaste skiva, även om jag inte tar så mycket musikalisk inspiration därifrån idag.

Bästa spår: The modern age

Vespertine – Björk (2001)

Detta är min favoritskiva med Björk. Jag har en extremt personlig och känslomässig relation till den. Den är sjukt låg och mörk men också otroligt vacker och har varit med mig sedan jag var barn. Det kanske inte hörs så mycket i Terra, men det finns ett slags vemod i den som jag åtminstone eftersträvar i mina låtar.

Bästa spår: Cocoon

You’re Living All Over Me – Dinosaur jr (1987)

Vi lyssnade mycket på denna plattan när Terra formades, snodde och härmade mycket härifrån vilket hörs på Terrarism. Det är en otrolig skiva, som är lite bortglömd idag. J Mascis är den sömnigaste rockstjärnan som någonsin existerat, ett sant geni.

Bästa spår: Raisans

Born to die – Lana del Rey (2012)

Lana del Rey är ett enigma. Hon har återuppfunnit att skriva om den amerikanska drömmen, men från ett nytt perspektiv. Det är så jävla fängslande. Jag såg henne i San Francisco förra året och det var helt sjukt, en total masspsykos. Detta är hennes bästa skiva.

Bästa spår: Ride

Dirty projectors – Dirty projectors (2016)

Jag är en sucker för musik som är gripande, vacker och smärtsam och det är verkligen denna plattan. Keep your name är den mest hjärtskärande breakuplåt jag någonsin hört. David Longstreths låtskriveri är hela tiden på gränsen till att vara för pretentiöst, men när han hamnar rätt är det helt magiskt.

Bästa spår: Keep your name

Fotograf: Linn Koch-Emmery

Pin It on Pinterest

Share This