Fem album med Telos Vision

av | dec 15, 2018 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

A Deeper Understanding – The War On Drugs (2017)

Jag hade aldrig riktigt fastnat för The War On Drugs innan, även om många jag känner tokhyllar deras förra skiva. Men så hörde jag singeln Holding On och blev helt tagen av den. Blev även helt besatt av skivan när den sen kom. Det känns verkligen som att produktionen är väldigt genomtänkt, sådär diskantig, glittrig och ”dyr” och närvarande på ett sätt som jag inte riktigt hade hört förut. Älskar hur dom låter ljudlandskap växa fram med minimalistiska medel, samtidigt som låtarna är sådär lagom mysigt och kommersiellt poppiga.

Bästa låt: Strangest Thing

Modern Pressure – Daniel Romano (2017)

Lite samma historia som med The War On Drugs, jag hade inte riktigt fastnat för hans tidigare grejer. Så otroligt fina låtar och bra texter och en produktion som sticker ut med trummor i mono och mycket sången långt fram, som Beatles fast också väldigt inte Beatles. Ibland om man kan något utan och innan och har hört det väldigt många gånger, men så säger någon det på ett annorlunda sätt, då kan det få ett helt nytt liv. Det var nog det som hände med denna skivan.

Bästa låt: Roya

Saved – Bob Dylan (1980)

Läste någon som skrev att A Deeper Understanding låter som en modern Saved, vilket är helt okej för mig! Kanske ligger något i det, fast med helt jävla gråtbra texter. Han skriver om tro på ett ganska (eller väldigt) religiöst sätt men texterna tycker jag kan appliceras på så många olika saker och det känns som att han också skriver om kärlek på ett mänskligt plan. Finns en del skitbra klipp på youtube från denna turnén också, riktig gospelfeeling!

Bästa låt: What Can I Do For You?

Gentle Spirit – Jonathan Wilson (2011)

Denna snubben har inspirerat mig väldigt mycket. Det får ta tid med skapandet, det får mogna, ljud och partier som kanske egentligen hör hemma i en låt kan vara helt geniala i slutändan. Även om det kanske tar ett tag att komma fram till resultat så gäller det att ha en vision och köra stenhårt på den och bara tro på att det kommer falla väl ut i slutändan. Det är liksom rätt konstigt hela vägen, fast perfekt också. Att ha det tålamod som han verkar ha, att höra saker som inte är så uppenbara och sen bara göra hela skiten själv tycker jag är extremt inspirerande!

Bästa låt: Desert Raven, kanske tråkigt val, men en helt sjuk låt…

 All Things Must Pass – George Harrison (1970)

För inspiration till Telos Vision dras jag av någon anledning till solo-artister mer än band. Tycker det finns något speciellt i musik som skapats eller styrts av en individ, en annan känsla av frihet kanske. Att inte behöva förhålla sig till något annat än sina egna idéer. Min första singel Hold On skrevs som lite av en hyllning till denna skiva, en slags sammanfattning av känslan jag får av den. ATMP har väl varit någon slags bibel för mig på senare år som jag alltid återkommit till. Det finns så sjukt mycket bra Beatles-relaterad musik och även om jag just nu har en rätt stark McCartney-period just nu så la denna skivan en stor del av grunden för Telos Vision.

Bästa låt: I’d Have You Anytime

Fotograf: Simon Porsgaard

Pin It on Pinterest

Share This