Fem album med Sylvester Schlegel

av | Apr 15, 2017 | Artiklar, Fem album med, Framsida Startslider

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Rolling Stones – Rolling Stones

Detta är den allra första Stones-skivan. De var i 19-årsåldern och spelade typ bara R&B-covers. Den fanns i morsans skivback och jag spelade sönder den som barn. Otroligt punkigt driv och en besatthet som bara finns hos debuterande slynglar som vet att de är bäst. Mick Jagger har aldrig sjungit bättre.

Va ska man ta livet av sig för… – Magnus Uggla

Många tror att Uggla bara gjort trams och likställer med typ Markoolio. Men på 70-talet gjorde han som kanske enda artist i världen, glamrock på svenska. Oj vad denna snurrade i tonårslyan. Var också en stor inspiration för The Ark.

Diminishing returns – DJ Shadow

Under en semester i Malaysia träffade jag en inhemsk hipster som tipsade om denna. Det är helt enkelt ett inspelat DJ-set där Skuggan går loss på sina svängigaste, obskyraste 60-talsrariteter. Den perfekta förfest-skivan om man får uttrycka sig så vulgärt.

Hela katalogen – Die Antwoord

Då och då kommer det nåt nytt som vänder upp och ner på allt gammalt. Som skapar en helt ny kultur. Die Antwoord är ofta olyssningsbara. Ändå kan jag inte sluta lyssna. 

Coney Island Baby – Lou Reed

Det fina med pophistorien är att den aldrig tar slut. Man kommer aldrig hinna höra all fantastisk musik under sin livstid. Att jag missat denna fram till för två år sen är som en stor gåva.

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This