Fem album med sweeep

av | apr 14, 2018 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Gravity – Gravity 02 (2018)

Ett nytt samlingsalbum från Gravity-kollektivet. Jag känner mig mest influerad av ny musik på SoundCloud just nu. Låten YING YANG öppnade jag upp mitt DJ-set med i Warzawa i januari men ARCHANGEL är nog den jag lyssnat mest på hemma. Svenska producenten Helix har även en låt på albumet.

Bästa spår: FATE – ARCHANGEL

Vacant – Origins (2018)

Södra London har en ny Burial som är större i Ryssland än i sin hemstad. Han gör djupa, mörka och emotionella beats. Jag har lyssnat mycket på hans äldre låtar på SoundCloud och nu i år släppte han det här albumet. Ta en nattpromenad i regnet när du lyssnar igenom det för en äkta upplevelse.

Bästa spår: Fearless, walkaway

eevee – beat tape 08 (2016)

Hennes produktioner är drivna av lofi/hip hop beats men det hörs att hon har influenser av ett brett spektrum av genres. När jag DJade b2b med henne i Polen spelade hon mycket elektronisk musik som witch house och wave som jag också lyssnar mycket på.

Bästa spår: I wouldn’t have it

Shlohmo – Dark red (2015)

Shlohmo lyssnade jag mycket på runt 2015 när jag precis hade börjat lära mig att producera musik. Dark Red är ett av få album som jag fortfarande går tillbaka till och lyssnar på ibland. Jag gillar känslan i låtarna och att de hårda beatsen är kombinerade med sköra, distade vocals. Om jag känner mig idélös och omotiverad är det här albumet mitt botmedel. Det gör mig fascinerad av hur sjuk musik som går att skapa och motiverad till att också skapa något. 

Bästa spår: Ditch

Mssingno – EP (2013)

Mssingno har många hidden gems som bara går att hitta på youtube men utöver det har han två officiella EP’s. Det är synthdrivna, melodiösa beats med samplade vocals. Droppar minst 1 mssingno-låt varje gång jag djar.

Bästa spår: SKEEZERS

Fotograf: Molly Disa Bergström

Pin It on Pinterest

Share This