Fem album med Summer Heart

av | aug 26, 2017 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Turn On The Bright Lights – Interpol (2002)

Allt föll på plats första gången jag hörde Untitled. Ljuden, texterna, bandets stil. Ja allt. Jag visste att jag ville göra musik och jag visste att jag ville till New York. Fortfarande det bästa ”gitarr-albumet” någonsin enligt mig!

Silent Shout – The Knife (2006)

Ett av dom album jag lyssnat mest på sedan det kom, och varje gång jag lyssnar på det inser jag hur mycket det har inspirerat och influerat mitt eget skapande. Jag är inte direkt ett fan av The Knife’s övriga material men Silent Shout är verkligen ett mästerverk.

 A New Chance – The Tough Alliance (2007)

Någon spelade låten First Class Riot på en hemmafest och jag var såld. Jag skaffade hela albumet och lyssnade på det på repeat i flera månader. Jag älskar hur TTA framför sina trallvänliga popiga sångmelodier med attityd. Samtidigt fanns det något otroligt sorgset över både det här albumet och TTA som akt, vilket gör albumet ännu starkare.

Anything In Return – Toro y Moi (2013)

När det här albumet kom var jag trött på musik och helt vilse i livet. Den här plattan kändes så fri på något sätt. Inte alltid tydliga låtstrukturer. En perfekt blandning mellan pop, funk, hip hop och house. Jag tolkar albumet som att det handlar om en stor förändring och det var precis vad jag behövde.

Our Love – Caribou (2014)

Ett kärleksalbum, tänker jag när jag hör Our Love. Det inte bara på grund av titeln. Smarta låtstrukturer med mycket utrymme. Popiga sångslingor med kärlek i texterna över alternativ dansmusik. Sen tycker jag ju att Dan Snaith verkar vara en så härlig person.

Pin It on Pinterest

Share This