Fem album med Stevan

av | aug 16, 2020 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

This Is Niecy – Deniece Williams (1976)

Det här albumet är det överlägset bäst producerade albumet som jag hört, jag älskar alla musikaliska val som de har tagit. De själfulla ackorden och de färgstarka instrumenten är värda att dö för. Cause You Love Me Baby är höjdpunkten i projektet för mig. Blåsinstrumenten är otroligt detaljerade och Deniece Williams har en av de bästa fasetterna någonsin, hon har en så vacker röst.

Bästa spår: Cause You Love Me Baby

channel ORANGE – Frank Ocean (2012)

Det här albumet talar för sig själv, det är en klassiker bland fans och kritiker. Det är ett återgång till old school-arrangemang med modern röst och produktion. Frank Ocean skapar de vackraste låtarna och hans skrivande och röst fångar känslor perfekt. Malay bygger dessa otroliga ljudlandskap som du kan gå vilse i. Min favoritdel på detta album måste vara 01:32 på spår två Sierra Leone. Franks harmonier är ur denna värld på den låten och låtskrivandet är briljant.

Bästa spår: Sierra Leone

Underneath the Pine – Toro y Moi (2011)

Det här albumet påminner mig om gymnasiet och när jag för första gången upptäckte alternativa artister. Det gav mig självförtroendet att vara lite annorlunda och att göra det med en känsla av stil. Produktionen är så rå och fronten är såväl avslappnad och drömsk. En kontrast som gjorde det intressant för mig. How I Now är en så bra låt på det här albumet, kören är en explosiv vägg av ljud med lager av färger – jag älskar det.

Bästa spår: How I Know

good kid, m.A.A.d city – Kendrick Lamar (2012)

Detta album förändrade hur jag lyssnade på rapmusik. Jag har alltid varit ett fan av beats och flow hos rappare, men jag hade aldrig lagt märke till lyriken innan. Detta album målade upp mycket livliga bilder i mitt sinne och på ett konstigt sätt relaterade jag mycket till Kendrick när jag hörde det. Jag har alltid varit det ”snälla barnet” och i några ögonblick befann jag mig i galna miljöer. Sing About Me, I’m Dying Of Thirst talade till mig som ett barn som växte upp i kyrkan och idén om synd och frälsning var något som jag var bekant med.

Bästa spår: Sing About Me, I’m Dying of Thirst

Ctrl – SZA (2017)

Det här var mitt favoritalbum under 2010-talet, jag älskar SZA’s röst. Jag beundrar hur ärlig hon är om sina brister och bristerna hos människorna omkring henne. Hon är så i linje med sig själv och hon förmedlar detta i sin musik, det gör att du verkligen bryr dig om henne. Produktionen rör sig perfekt mellan innovativ och klassisk RnB. Hela projektet flyter så bra och varje låt bygger på den tidigare. Min personliga favorit är Prom. Jag älskar viben som SZAs röst utstrålar. Hon har några av de bästa melodierna.

Bästa spår: Prom

Fotograf:
Lazy Bones Photo

Pin It on Pinterest

Share This