Fem album med Sophie Hunger

av | sep 15, 2018 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Sometimes I – Courtney Barnett (2015)

Jag sitter och tänker och ibland sitter jag bara. Hon är min favorit kvinnliga lyricist och även favoritgitarrare i världen.

Modern Kosmology – Jane Weaver (2017)

När jag gjorde min skiva så lyssnade jag mycket på det här albumet som en referens för synthljuden. Jag älskade det också eftersom Jane hade släppt många ganska folkskivor innan men med det här albumet fick hon äntligen sitt genombrott. Så på ett sätt trotsar den här skivan den normala musikindustrins berättelse, du kan lika gärna släppa ditt stora album senare i din karriär – det är underbart att se det här hända!

Goat Girl – Goat Girl (2018)

Den här skivan påminner mig om min tid i London under inspelningen av mitt album. Detta är debutalbumet av ett ungt kvinnligt band från South London. Jag tror att de kommer att vara en del av våra liv med många fler album under de kommande åren. De är fantastiska!

Best of – Nina Simone (2006)

Som en liten tjej ville jag vara som Nina. I mitt hjärta är hon fortfarande den bästa sångaren och musiker jag vet.

Lovetune for Vacuum – Soap and Skin (2009)

Varje gång jag hör Soap and Skin känns det som om hon vet något som ingen annan gör. Jag beundrar henne mycket på grund av hennes fullständiga konstnärliga frihet, hon producerar alla hennes skivor och det visuella, en sann konstnär som jag ständigt lär mig av.

Pin It on Pinterest

Share This