Fem album med Signe

av | jan 12, 2019 | Artiklar, Fem album med, Framsida Startslider

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Like I’m a Warrior – Emilie Nicolas (2014)

Det skulle typ vara löjligt om jag inte nämnde denna platta. Inget har influerat min musik som den. Jag har alltid tyckt att det är jobbigt när folk vill trycka in en i en genre. Jag älskar både hiphop och indiepop, jazz och electronica osv. Hon är liksom lite svävande i mitten också, och kommer från samma typ av musikaliska bakgrund som jag. Jag kan varenda litet brus utantill på denna platta.

Bästa spår: Nobody knows

Hail To the Thief – Radiohead (2003)

Svårt att välja bara ett Radiohead-album men det måste nog bli detta. Jag och min bästis Filippa upptäckte Radiohead i 11-årsåldern och blev hooked. Finns inget band jag lyssnat på mer tror jag, och även om jag kanske oftare idag sätter på typ Kendrick eller något annat som är ganska långt ifrån dem genremässigt så kommer jag alltid att återkomma till dem.

Bästa spår: There, there

Negro Swan – Blood Orange (2018)

Ett konstverk som fick mig att ta mig igenom hösten och vintern, vilket visade sig skulle bli kanske den tyngsta perioden i mitt liv. Jonglerade massa life changing shit med att förlora flera närstående personer. Den här skivan är en musikalisk tröstfilt för mig, och ett tidsdokument. På ett mer generellt (och politiskt) plan så är det självklart också ett jätteviktigt och mycket drabbande album, inte minst i denna typ apokalyptiska tid vi lever i och som vi själva bär skulden för. Förlåt för deppigt uttalande. Men lyssna på skivan för healing!

Bästa spår: hela skivan som helhet, tänker inte play favorites.

ANYONE – CHINAH (2018)

Slänger in ett wildcard här för att inte bli för klyschig och prata om en massa självklara klassiker som cirka alla växte upp med. Det här kom i november 2018 och är helt sjukt? Vet inget om dem förutom att de är Köpenhamnsbaserade och obviously genier? Så bra.

Bästa spår: Yeah right

Gran Turismo – The Cardigans (1998)

Alltså ska man koka ihop nåt slags enkel hittepåanledning till varför jag ville skriva låtar så är det Cardigans. Det stämmer ju såklart inte och finns hundra andra artister och band jag skulle vilja nämna och prata om men nä. Den här är för viktig och jag har ju bara fem skivor på mig. Denna kom -98. Jag lyssnade på den då, jag lyssnar på den nu. Blir fortfarande inspirerad.

Bästa spår: Marvel Hill

Pin It on Pinterest

Share This