Fem album med side effects

av | Nov 3, 2018 | Artiklar, Fem album med, Framsida Startslider

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Vi är ju fyra stycken i det här bandet med rätt olika musiksmaker så vi tänkte välja en skiva var och sen försöka enas om en gemensam platta vi kan samlas kring!

Virgin Suicides – Air (2000)

Billy: – Soundtracket till Sofia Coppolas film Virgin Suicides. Jag vet inte riktigt varför jag valde den skivan men jag har lyssnat på den otroligt mycket. Den öppnar starkt med låten Playground Love sjungen av Thomas Mars från bandet Phoenix under pseudonymen Gordon Tracks, låtens melodi återkommer flera gånger under skivan. Jag gillar den cinematiska känslan i musiken, den går igenom väldigt många olika stämningar. Ibland är den väldigt vacker och finstämd, men oftast är den mörk och lite obehaglig. En perfekt höstplatta!
Bästa spår: The Word Hurricane… Eller kanske Playground Love? vettefan.

Moog rock – Les Baxter (1969)

Elias: Klassisk musik på tidiga synthar i lite exotica-style. Skivan är fylld med några tidernas mest kända klassiska stycken. Så det är bara mästerverk rakt igenom som får en att börja böla… Alla melodier är spelade moog synthar och orglar etc. Det är en lekfullhet i alla sounds, en känsla jag tycker är grym. Allt låter så varmt och fluffigt, otroligt skön känsla.
Bästa spår: Clair De Lune

Hang – Foxygen(2017)

Hugo: – Jättejättejättefina låtar.Älskar musikalkänslan och allt konstigt, vackert och dramatiskt som sker. Väldigt skönt att dom släppte sin psykos-lofi period och gjorde detta album istället!! 2017s bästa skiva absolut. Kram

Bästa spår: Avalon

Nonagon Infinity – King Gizzard and The Lizard Wizard (2016)

Jorba: – Helt sjuk musik. Det går fort som fan och är extremt bra. Garage-Kraut-Psyk-Prog med två trummisar och tre elgitarrer. Den blir väl kanske mycket bättre i sitt kontext (del av en trilogi med två andra album de gjort, och refererar till både musik som kommit innan och som skulle släppas efter), men som skiva i sig också helt otrolig. Ouvertyrer och teman som kommer och går i ett trasigt universum i all evighet.

Bästa låt: Den sista (Road Train), eftersom den loopar sömlöst in i den första.

Surf’s Up! – Beach Boys (1971)

side effects gemensamma favoritplatta just nu:

Billy: – Den här skivan har gått varm i turnébussen senaste åren. Rätt mörka och dystra låtar om liv och död med vissa störiga, mer lättsmälta avbrott om att tvätta fötterna och dylikt. Det känns som att bandet var rätt splittrat här och drog åt olika håll.
Jorba: – Rätt sjukt omslag. Man förstår vad det är för riktning när man jämför med tidigare glättiga bilder på boys i shorts. Men det blev ju bra.

Bästa spår:
E: – A Day in The Life Of A Tree eller?
B: – Tycker i och för sig Til’ I Die är bäst men..
H: – Long Promised Road.
J: – Surf’s Up tycker jag är bäst.
B: – Fan.

Pin It on Pinterest

Share This