Fem album med Seabiscuit

av | sep 7, 2019 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Safe As Milk – Captain Beefheart And His Magic Band (1967)

Om det händer att jag tycker mig ha skrivit något snillrikt så slår jag på Captain Beefheart för att ta ner mig på jorden. Kan rekommendera Safe As Milk som en bra inkörsport till Beefhearts musik. Själv var jag inte redo första gången jag hörde hans mest kända album Trout Mask Replica. Vågar inte påstå att jag är det nu heller men ibland vill man bara höra något ambitiöst och skruvat.

Bästa spår: Zig Zag Wanderer

Emperor Tomato Ketchup – Stereolab (1996)

En eftersträvansvärd ljudbild. Innefattar alla element som jag själv försöker applicera på Seabiscuit, kväkande synthljud, bra melodier och repetition. Lyckas alltid göra mig glad och motiverad att göra ny musik.

Bästa spår: Percolator

Musik Von Harmonia – Harmonia (1974)

Bodde med en vän som introducerade Harmonia för mig. Spelades i bakgrunden under den tid vi bodde tillsammans. Det blev min introduktion till krautrocken innan upptäckten av can, cluster och neu! Jobbar på en fabrik idag och det finns inget bättre soundtrack.

Bästa spår: Dino

Baby Grandmothers – Baby grandmothers (2017)

Bra svensk psykedelisk rock. Såg dem på deras comebackturné 2018 efter 50 år sedan första albumet 1968. Tycker mig hela tiden höra deras inflytande på den nya vågen av psykedeliska rockband i Sverige. Hörde talas om dem på en resa i USA, köpte skivan och noterade till att det var Reine Fiske från bandet Dungen som hade skrivit infotexten i bookleten till nyutgåvan av skivan.

Bästa spår: Being Is More Than Life

Hissing Prigs in Static couture – Brainiac (1996)

Får majoriteten av den musik man lyssnat på innan att verka själlös och blek. Bra poplåtar gömmer sig bakom ett ännu bättre ljud. Låter lite som en blandfärs av Talking heads och Throbbing Gristle. Till min stora glädje har jag hört att det ska komma en dokumentär om bandet, något att hålla utkik efter.

Bästa spår: Vincen Come On Down

Pin It on Pinterest

Share This