Fem album med Sam Florian

av | jul 6, 2019 | Artiklar, Fem album med, Framsida Startslider

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

So Long – Hanna Järver (2018)

Sveriges kanske mest underskattade artist! Jag fastnade så sjukt hårt för denna platta när den kom förra året. Varje sjunget ord på So Long känns rätt, även om jag inte alltid vet vad Hanna sjunger om eller vad hon menar.

Bästa spår: Jävla 80-tal

Flower Boy – Tyler, The Creator (2017)

Hett tips! Tyler släppte sin nya platta IGOR häromveckan. Förra skivan lät dock galet mycket bättre i mina öron. Älskar alla collabs på Flower Boy med bland annat Steve Lacy och Rex Orange County som jag upptäckte tack vare Tyler. Lyssnar helst på Flower Boy när jag spelar Skate.

Bästa spår: Boredom

Tapestry – Carole King (1971)

Det är ofta jag önskar att jag kunde spela piano och skriva låtar som Carole King. Tapestry är min all-time-favoritplatta.

Bästa spår: It’s Too Late

Okay – Wy (2017)

Malmös ledsnaste duo, fast de är inte så ledsna egentligen. Ebba och Michel som de egentligen heter gör perfekt indiepop för alla dagar i veckan, oavsett om jag är glad eller ledsen.

Bästa spår: What Would I Ever Do

Bon Iver – Bon Iver (2011)

Jag tror att Bon Iver är ledsnare än Wy men han gör det så fint så det spelar ingen roll. Jag avundas hans falsett men det är ännu bättre när han använder sin ”riktiga” röst. Denna skiva är fantastisk på alla sätt och har åldrats väl sedan den kom ut 2011.

Bästa spår: Towers

Pin It on Pinterest

Share This