Fem album med Roya

av | dec 14, 2019 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

The Dreaming – Kate Bush (1982)

Denna skiva har alltid känts som något jag aldrig hört innan och aldrig kommer någonsin höra i framtiden. Allt från hennes mångfasetterade röst till alla märkliga melodier känns så befriande i sin konstighet att det är nästan som en ny värld har skapats inom hela plattan. Jag lyssnar på denna när jag behöver påminna mig själv att skapa musik utan gränsar och reglar.

Bästa spår: Leave It Open

Alles ist gut – DAF (1981)

Direkt från första spåret blev jag helt besatt av DAF och ville inte lyssna på något annat i några månader efteråt. Det var precis den perfekt blandningen av mörkhet och obehaglighet som är helt min grej. På den nivån att man nästan ifrågasättas sig själv om det kanske är ett skämt eller verkligen på allvar. Och med ett ljud och rytm som går inte att lätt få bort från hjärnan.

Bästa spår: Als wär’s das letzte Mal

Overview Effect – Roger Goula (2016)

Jag har funderat jättemycket om hur det kommer vara när vi äntligen kan få bo på en annan planet. Hur kommer de som födds där få veta allt om hur det var att bo på jorden? De tänkarna och denna skiva var en stor fokus för mig när jag skrev mitt album Hive. Den känslan av att se allt från ett avstånd och försöker hitta hem i allt det där.

Bästa spår: Pale Blue Dot

Atomizer – Big Black (1986)

Allt i denna skiva är så fruktansvärt obehagligt och samtidigt så passionerad att det är nästan så att man inte kan lyssna på hela skivan på en gång. Att det måsta stängas av omedelbart och ta en dusch och fundera på livet och sen komma tillbaka och få det oljudet i öronen igen för att det inte går att ignorera och byta till något annat tills man lyssnat hela vägen till slutet.

Bästa spår: Passing Complexion

Nutrition – Blawan (2017)

En techno skiva som har varit särskilt inspirerande för det uppfriskande och annorlunda ljudet och melodier genom alla spåren. Allt funkar precis som det ska tillsammans och i sin helhet. Och precis som bra techno vill man låt den bara fortsätta att spela på repeat utan slut.

Bästa spår: Fawner

Pin It on Pinterest

Share This