Fem album med Rey Mayari

av | jun 23, 2019 | Artiklar, Fem album med, Läsvärt

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Yours Truly – Ariana Grande (2013)

2013 var året då jag började experimentera med min femininet och låta sidor av mig själv som jag tidigare tryckt bort få komma fram. Hennes debutalbum Yours Truly var ett av de album som fick mig acceptera och leva ut my flamboyant self, och har bidragit till många lipsyncs i mitt gamla pojkrum i Sundsvall. Jag har följt hennes resa från Nickelodeon till att vara en av de mest streamade artisterna som hon är idag. Jag har alltid hållit fast vid min obsession av henne.

Bästa spår: Honeymoon Avenue

But You Caint Use My Phone – Erykah Badu (2015)

Det här är ett album jag inspirerats av väldigt mycket när det kommer till min egna musik. En blandning mellan soul/r&b med en psykadelisk och elektronisk vibe. Det är ett svinbra album som är otroligt genomtänkt och har en tydlig röd tråd. Erykah Badu är ett geni!

Bästa spår: Mr. Telephone Man

Portfolio – Grace Jones (1977)

Grace Jones är exakt den typen av artist jag själv vill vara. Det är mer än bara musiken! Hela personan. Hon bygger upp miljöer i hennes musik som sedan går att bygga vidare på med hjälp av visuellt och estetiskt material. Det här albumet fick mig inse att allt inte behöver vara så seriöst. The funkier the better!

Bästa spår: La vie en rose

Ctrl – SZA (2017)

Det här är ett helt fantastisk album rent topline-mässigt. Jag tycker allt med det är genialiskt. Detaljerna och rytmiken i hennes texter och melodier är sjuka. Jag vänder mig alltid till det här albumet när jag vill bli inspirerad till att skriva musik!

Bästa spår: Supermodel

Nostalgia, Ultra – Frank Ocean (2011)

Jag älskar alla Frank Oceans album, men om jag måste välja ett så får det bli Nostalgia, Ultra. Det är helt klart ett av mina favoritalbum. Det är även det album som fick mig att upptäcka min kärlek för just textinnehåll och fick mig att börja experimentera med att skriva egna låtar istället för att bara göra covers. Han har även visat att det är möjligt för artister och låtskrivare att ha en karriär utan de stora skivbolagen!

Bästa spår: American Wedding

Pin It on Pinterest

Share This