Fem album med Pumarosa

av | Maj 27, 2017 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

To pimp a butterfly – Kendrick Lamar (2015)

Det här albumet har verkligen fantastiskt lyric och en otrolig produktion skapad av Dr. Dre. Det är en otrolig sammanslagning av olika genrer så som jazz, funk, rap och hip hop. Det är ett av de bästa och mest spännande album vi någonsin hört.

Meat puppets – II – Meat Puppets (1984)

I can’t see the end of me /
My whole expanse I cannot see /
I formulate infinity /
And store it deep inside of me / 

Grace – Jeff Buckly (1994)

Jeff Buckley är som en slags smärtande adonis. Ett blekt fyllo som skriker efter sitt vin. Vi älskar gitarrerna på det här albumet och trummornas sound är så massivt klassiskt. Ibland kan de bli lite över dramatiskt, men när man väl kommer in i det… Bästa spåret är Dream Brother.

Live in Montreaux 76 – Nina Simone (1976)

Även om detta kan verka som ett osannolikt val, är detta ett otroligt album som visar många aspekter av musikens bästa sida. Som ett levande album finns det ingen gömmer bakom produktion eller inspelningsprocessen och för oss är det här albumet en av de mest kraftfulla och råa musikverken vi någonsin har hört. Nina Simone på hennes finaste sätt. Hennes obetydliga syn på musik inkapslar ett brett sortiment av genrer, albumet driver sömlöst mellan kraftfulla sånger, piano-passager som kunde ha skrivits av Bach, jazz melodier och spår som gör att en vill dansa mer än techno!

The epic – Kamasi Washington  (2015)

Det här albumet är bara episkt.

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This