Fem album med Oxen

av | maj 23, 2020 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Talking Heads – Remain In Light (1980)

Det är väl bara ett härligt album rakt av. Grymma gitarrer och har fastnat för låten Unison av någon anledning, den är repetativ och lite dum.

Bästa låt: Unison

Galaxie 500 – On Fire (1989)

Vet egentligen inte så mycket om det här bandet, synd de inte släppte något mer. Gillar att man inte vet om de är bra på sina instrument, men det är iallafall mycket nerv i det här albumet. When Will You Come Home, ett gott slustpel i den.

Bästa låt: When Will You Come Home

Lana Del Rey – Norman Fucking Rockwell! (2019)

Det låter svindyrt, välgjort och hon sjunger så himla bra. Egentligen är det lite för fint för vår smak men några låtar har gått på repeat så det har ju helt klart nått fram. Mariners Apartment Complex är en av dom.

Bästa låt: Mariners Apartment Complex

Fleetwood Mac – Fleetwood Mac (1975)

Egentligen orättvist att behöva välja ett album här. Men det var Rihannon som verkligen fick oss att fastna för Fleetwood Mac. Sedan dess har vi spenderat så många timmar med pripps blå och olika liveklipp med Fleetwood Mac på youtube att det börjar kännas pinsamt.

Bästa låt: Rhiannon

The Stone Roses – The Stone Roses (1989)

Det är väl ändå albumens album för oss. Något vi alltid lyssnat på och alltid kommer tillbaka till. Vi kan inte komma överens om vilken som är den bästa låten.

Bästa låt: Alla låtar på albumet.

Fotograf:
Fredrik Stål

Pin It on Pinterest

Share This