Fem album med Norbert Lukács

av | jul 11, 2020 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Father John Misty – Pure Comedy (2017)

En otroligt MATIG skiva (1h 15min) med Josh Tillman. Musikaliskt väldigt lyxig med gospelkörer, dyrt stråk, lyxiga mikrofoner, etc. Textmässigt behandlar den typ antropologi i stort. Han ifrågasätter värdet av underhållning på ett ironiskt sätt som bara han kan. En tidlös skiva.

Bästa spår: Things It Would Be Helpful To Know Before The Revolution

Amanda Bergman – Docks (2016)

Ett år efter Amasons debutskiva Sky City så släppte Amanda Bergman soloskivan Docks. Jag har lyssnat så extremt mycket på båda men Docks går ändå segrande ur striden. Jag vet ärligt talat inte om jag hade haft en artistkarriär utan den här skivan. Varje sekund inspirerar mig så sjukt mycket. Fina melodier och en cool, tillbakalutad attityd i sången rakt igenom. Lofi-trummor, slapback delay på sången. Allt jag älskar i denna värld.

Bästa spår: Sitting By the River

Midlake – The Trials Of Van Occupanther (2006)

Finns ingen skiva jag har lyssnat på mer i mitt liv. Jag kan fortfarande lyssna på hela flera gånger om och om igen. Sjukt bra trumspel, bra gitarrljud, BRA LÅTAR, coola quirky synthljud som dom lyckats limma med resten av ljudbilden. Helt perfekt flanellrock. Så extremt fina och TORRA stämmor. Jag kan ibland bli lite trött på överanvändandet av reverb på typ Fleet Foxes och andra liknande artisters skivor och detta är en skön kontrast.

Bästa spår: Van Occupanther

Bon Iver – Bon Iver (2011)

Min bibel. Mitt nirvana. Min vattensäng. Jag var besatt av den här skivan från 2011 och flera år framåt. Jag kan varenda liten stråkstämma

Bästa spår: Wash.

Hannah Cohen – Welcome Home (2019)

En relativt ny förälskelse. Min mest lyssnade skiva på Spotify 2019. Så fruktansvärt coola jammiga låtar. Sjukt bra trumproduktion och fina svajiga/skeva synthljud

Bästa spår: Dissolving

Pin It on Pinterest

Share This