Fem album med New Feelings

av | Jul 15, 2017 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Broder Daniel – Broder Daniel Forever (1998)

Broder Daniel Forever betydde väldigt mycket för oss som ungdomar. Som en glödgad hårnål rakt in i hjärtat. Broder Daniel har gjort så mycket för pop-Sverige. Vi vill tacka!

Bästa spår: Happy people never fantasize

Bruce Springsteen – Greatest Hits (1995)

The Boss har släppt 61 album, 70 singlar och 57 musikvideor. Det är imponerande i sig, men att ha komponerat en skiva som Greatest Hits är i våra ögon en större bedrift. Första låten är Born to Run, andra Thunder Road därefter Badlands. Som ni säkert förstår vid det här laget är Greatest Hits en hitkavalkad utan motstycke. New Feelings ger en extra tumme upp till att det spelas saxofon på 7 av 18 spår.

Bästa spår: Glory Days

Björn Olsson – Västkustrock (2016)

En av århundradets mest förbisedda svenska skivor, fantastisk pop/rock med riff och hooks som får New Feelings ögon att vattnas av rockavund. Vad vi vet så har denna skiva inte släppts fysiskt än men det kan bara vara en tidsfråga. Vi får helt enkelt be till de nordiska rockgudarna att det sker. Den spelas så flitigt under New Feelings rep att vi själva knappt får något gjort, utan bara står med öppna munnar och förundras över detta mästerverk. Måsrock när den är som bäst!

Bästa spår: Björns studio

Oasis – Definitely Maybe (1994)

Vi gillar Oasis första skiva Definitely maybe. Den har både snabba låtar och lugna låtar. Korta och långa. Vissa är rockiga, andra är lite mera poppiga. Det är pop/rock fusion och det tycker vi är väldigt bra.

Bästa spår: Live forever

Kjell Höglund – Ormens år

Kjell Höglunds musik sparkar alltid uppåt. En fot i vardagen och den andra någon annanstans. Det är svårt att förklara men han ger oss hopp. Det bästa är nog att bara lyssna själva. Här har han gett låtarna en 80-talskostym och det låter så jävla bra.

Bästa spår: Otäck tendens

Pin It on Pinterest

Share This