Fem album med NEIMY

av | apr 11, 2020 | Artiklar, Fem album med, Framsida Startslider

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

Sucker Punch – Sigrid (2019)

Jag har älskat Sigrid sedan jag hörde henne första gången. Otrolig artist och låtar, allt hon gör faller mig i smaken på ett obeskrivligt sätt. Lekfullt, kaxigt, fint och fulsnyggt, hon kan allt!

Bästa spår: Don’t Kill My Vibe

Eggs Are Funny – MEW (2010)

Denna grupp upptäckte jag som 13-åring och dom har följt med mig sedan dess. Så himla unika och underbara! Rockballader som man aldrig hört dom förut.

Bästa spår: Am I Wry

The Freewheelin’ Bob Dylan – Bob Dylan (1963)

Har ofta på detta album i bakrunden hemma. Är uppväxt med Dylan och att lyssna på hans musik känns så rogivande och tryggt. Älskar hans vemod och texter. Kommer själv från singer-songwriter-genren och Dylan har inspirerat mycket av mitt musikskapande.

Bästa spår: Don’t think Twice, It’s All right

Forever Neverland – MØ (2018)

Det är svårt att inte älska MØ, så coolt lekfullt och drömskt album med sköna beats! Kan kanske ta några lyssningar men jag uppskattade det direkt! Lyssnar gärna på henne när jag saknar inspiration!

Bästa spår: Blur

Teen Dream – Beach House (2010)

Mycket drömskt, tidlöst album som ger mig en riktigt nostalgitripp. Melankoli när den är som bäst. Låten Zebra är en otrolig låt som jag lyssnat mycket på ända sedan den kom för snart 10 år sen!

Bästa Spår: Zebra

Pin It on Pinterest

Share This