Fem album med Nadja Evelina

av | jan 26, 2019 | Artiklar, Fem album med

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik.

En apa som liknar dig – Olle Ljungström (2000)

Det här är den första skivan jag minns, har haft den i bröstet sen dess. Fem år gammal byggde jag lego och sjöng: ”men det blir nog, en till kaffe, och en cigarett”. Ett sånt geni han var, Olle.

Bästa spår: Sthlm, Sthlm

Long Gone Before Daylight – The Cardigans (2003)

Den sjukaste plattan jag vet. Nina Persson sjunger så att man tror att man ska gå sönder, varenda textrad går rakt in i kroppen. Det är sorgset, desperat, hoppfullt och otroligt svängigt på samma gång. Lyssnar på den rakt igenom flera gånger om året, och har gjort det sen jag var 16.

Bästa spår: Communication

Lille Napoleon – Kristian Anttila (2008)

Brukar lyssna på denna och önska att jag vore Kristian Anttila. Han presenterar en textvärld som är lika delar känslig och kaxig, paketerad i den mest catchy indiepop man kan tänka sig. Tom Petty är min bästa låt när jag behöver en pick-me-up på väg till fest.

Bästa spår: Vill Ha Dig

Victorious – The Perishers (2007)

Bandkänsla. Trummaskin. Elgitarrer. Orgel! Victorious har så mycket som är fint, men framförallt har det Ola Klüfts röst. Ett album som är toppen både för inspiration och för de nätter man ligger vaken och oroar sig över livet/musiken/kärleken/annat.

Bästa spår: 8 Am Departure

Reverseries – Jennie Abrahamsson (2017)

Utan tvekan den skiva jag lyssnat mest på 2017-2018. Otroliga melodier. Otroliga syntljud. Otrolig sång. Otroligt allt. Det känns så sjukt självklart och skickligt, utan att bli ett dugg virtuostråkigt. Det är ändå en bedrift.

Bästa spår: Man In You

Fotograf: Jennie Boqvist

Pin It on Pinterest

Share This