Fem album med Mash Up International

av | Apr 22, 2017 | Artiklar, Fem album med, Läsvärt

Varje vecka väljer redaktionen ut ett band eller en artist som får dela med sig av fem betydelsefulla album för just deras musik. Denna här veckan gästar Mash Up International med fem album av dancehall-inspiration.

Fever Pitch Riddim

En klassisk dembow-rytm med karaktäristisk kick och snare. Vi kommer ofta tillbaka till denna när vi letar inspiration. Rytmen ligger till grund för typ all reggaeton, en massa grym dancehall, precis som vårt senaste släpp Put It On.

Playground riddim (Jeremy Harding) och Bookshelf riddim (Tony CD Kelly)

Två blytunga riddims med drivande synth och trummor som alltid inspirerar och aldrig går ur tiden. 

Guns Don’t Kill People… Lazers Do – Major Lazer 

Major Lazers klassiska första album blev en ögonöppnare och kvitto för oss på att dancehall kan gå utanför normerna. Sedan spårade dem ju ut på EDM,men detta kommer alltid vara det bästa.

Lady Saw – 99 way

En av de första mötet med dancehall var Lady Saw och detta album är bland de tyngsta. Livsfarliga dancehallrytmer! Har hittat tillbaka till det efteråt. Lady Saw har banat väg för dagens kvinnliga dancehallstjärnor som Spice och nya stjärnskottet Shenseea som vi fick möjlighet att spela in med på vår resa till Jamaica tidigare i år! 

Vybz Kartel – Kingston Story

På detta album tog Vybz aka World Boss en ny stilsäker riktning tillsammans med Mash Up Intl-favoriten, New York-producenten Dre Skull, strax innan han bossen åkte in i fängelse. Vybz sitter fortfarande inne men har aldrig varit mer populär och produktiv. Dre Skull och favo-labeln Mixpak plockade sen upp stjärnskottet Popcaan från Vybz gäng och släppte hans debutalbum Where We Come From (2014).

Relaterade artiklar

Pin It on Pinterest

Share This